Ghid turistic Oakland

Recomandat pentru: gastronomie, divertisment, restaurante

Despre Oakland

Orasul Oakland este sediul comitatului Alameda, statul California, Statele Unite ale Americii. Prins intre San Francisco, Silicon Valley si Napa Valley, veti gasi Oakland. Unul dintre cele mai mari porturi din vestul Californiei (CA), Oakland este situat in zona golfului si are o importanta istorie politica si economica. Comertul turistic principal in Oakland este centrat in jurul Jack London Square, o zona plina cu magazine si restaurante care ofera privelisti superbe. Oakland ofera si multe oportunitati pentru sporturile de apa si de aventura cu barca.

Oakland gazduieste, de asemenea, un complex de birouri aflat in zona pietonalala "City Center" in care veti putea gasi si diverse magazine si cafenele; o zona de promenada populara, un cartier Chinatown vibrant; multe parcuri si impresionantul Muzeu Oakland din California. O parte tot mai importanta a vietii orasului Oakland, turismul, este incurajat, cu multe restaurante excelente, centre comerciale, hoteluri, porturile de agrement si facilitati de calatorie.

California este un stat cultural bogat si Oakland este considerat unul dintre orasele cele mai diverse din punct de vedere etnic; peste 100 de limbi si dialecte sunt vorbite in oras. Nu este surprinzator, ca zona de restaurante reflecta gusturile variate ale rezidentilor, iar magazinele de divertisment ofera optiuni pentru a se potrivi tuturor.

Evenimente profesionale sportive sunt populare, regiunea sprijina echipele Oakland Raiders National Football League (NFL), Oakland Athletics Major League Baseball (MLB) si Golden State Warriors National Basketball Association (NBA).

Oakland Zoo, Western Aerospace Museum si Oakland Museum din California atrag vizitatori din toate colturile lumii. Pentru o noapte in oras sau la cumparaturi, turistii se inghesuie spre Piata Jack London - o zona la malul apei, plina cu restaurante, piete in aer liber, hoteluri si cluburi de noapte.

In topul turistic cu privire la cele mai bune destinatii la nivel mondial, realizat de New York Times in 2012, Oakland a ocupat locul 5. Orasul a atras atentia prin restaurantele sale si viata de noapte.

Oakland