Ghid turistic Oklahoma City

Recomandat pentru: shopping, muzee, gastronomie

Despre Oklahoma City

Oklahoma City este capitala statului Oklahoma si sediul comitatului cu acelasi nume, din Statele Unite ale Americii. Orasul a fost fondat in 1889 si se intinde pe teritoriul a patru comitate, Canadian, Cleveland, Oklahoma si Pottawatomie, toate din acelasi stat. Odata ajuns in acest oras, orice turist va gasi ceva de facut sau de vazut.

Oklahoma City este cel mai mare oras din stat, precum si motorul sau politic, cultural, si economic. Dupa decenii de extindere a suburbiilor, explozia de investitii din anii 1990 a dat orasului atractii suplimentare, precum si o calitate placuta a vietii, de multe ori invidiata, Orasul este format dintr-un nucleu urban dinamic, inconjurat de suburbii rezidentiale. Cele mai multe dintre atractiile mari ale orasului sunt situate in cartierele centrale.

Bricktown este cartierul de divertisment cu cea mai rapida crestere in sud-vest si este una dintre destinatiile cele mai populare ale orasului. Zona istorica a fost revitalizata in ultimii 10 ani, iar in prezent este plina de viata, cu restaurante, cluburi de dans, locuri de muzica live, magazine de vanzare cu amanuntul, mansarde si apartamente, precum si un complex cinematografic.

Oklahoma City este populat de numerosi asiatici si gazduieste un cartier cultural in crestere numit pur si simplu Cartierul Asiatic, deoarece cuprinde etnici vietnamezi, chinezi, thailandezi, coreeani, filipinezi si japonezi. Cartierul are o multitudine de restaurante, supermarket-uri din Asia orientate spre retail si atractii. Oklahoma City are, de asemenea, numerosi locuitori de origine hispanica, africana si latina. In oras veti gasi cartiere culturale care sarbatoresc rezidentii hispanici si afro-americani si contributiile lor in oras.

Cartierul Capitol Hill Main Street este situat la sud de centrul orasului si este centrul comercial de orientate latina. Dezvoltarea a fost mult mai lenta decat a cartierelor Bricktown sau Asiatic, insa si acest cartier gazduieste numeroase restaurante si magazine. Cartierul Eastside gazduieste comunitatea afro-americana. In Eastside puteti vizita Muzeul Afro-American.

Cartierul Paseo Arts a fost construit in 1929 ca primul cartier comercial la nord de centrul orasului. Acest cartier mic spaniol cu cladirile sale din stuc si acoperisuri de tigla de argila gazduieste comunitatea artistilor din Oklahoma City. Cartierul gazduieste baruri si restaurante elegante si un festival al artelor ce are loc primavara.

Oklahoma City