Ghid turistic Parcul National Zion

Despre Parcul National Zion

Parcul National Zion este situat in sud-vestul Statelor Unite, in apropiere de Springdale, Utah. Parcul protejeaza in interiorul granitelor sale formatiuni de roci incredibile si stanci inalte si este un loc preferat pentru drumetii, backpacking, canyoneering si alpinism. De fapt, Zion are unele dintre cele mai spectaculoase trasee din Sistemul National Park. In plus fata de monoliti magnifici si stanci, parcul este cunoscut pentru peisajulul desertic si pentru canioane si platouri inalte.

Zion National Park cuprinde unele dintre cele mai pitoresti canioane din Statele Unite ale Americii. Parcul este caracterizat de platouri inalte, un labirint de canioane adanci inguste, si turnuri de izbitoare din roca si mesas. Partea de sud a parcului este o zona desertica. Sectiunile din nordul parcului sunt acoperite de paduri. La est veti gasi o gama larga de trasee neasfaltate, canioane ascunse si varfuri de explorat.

Mamiferele frecvent gasite in interiorul granitelor parcului includ lilieci, iepuri, veverite, caprioare, sobolani, castori, arici, coioti, vulpi si lei - rar vazuti. Serpii cu clopotei si diverse specii de soparle pot fi, de asemenea, frecvent vazute aici. In parc exista o mare varietate de plante. Veti putea admira frumoase flori salbatice, inclusiv Datura Sacrad, care este comuna in Zion.

In Zion National Park veti putea vizita: Zion Human History Museum care include exponate despre activitatea umana in parc si un film de orientare indicat la fiecare jumatate de ora; muzeul este inchis din noiembrie pana in februarie. Zion Canyon Scenic Drive – are unele dintre cele mai fantastice formatiuni de roca din lume, cu stanci de gresie colorate si inaltimi intre 2.000 si 3.000 de metri de la baza canionului. Drumul rutier in canion este inchis pentru vehiculele particulare de la mijlocul lunii martie pana in noiembrie. Narrows este un extrem de popular traseu pentru drumetie. Zion-Mt. Carmel Highway – este un drum de 10 mile care se conecteaza la intrarile de est si de sud. Kolob Canyons - aceasta este o zona mai putin aglomerata a parcului care contine peisaje luxuriante.

Numele "Zion" inseamna un loc de pace si refugiu. Ca un sanctuar cu peste 146 000 de acri de stanci, canioane, diverse plante si animale, si de o frumusete uluitoare, cu siguranta isi merita numele.

Parcul National Zion