Informatii utile Pensacola

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -06:00

Pensacola este recunoscuta pentru


plaja
gastronomie
alte atractii

Cand este indicat sa vizitati orasul Pensacola

Pensacola se bucura de un climat moderat. Cu peste 300 de zile de vreme frumoasa, insorita, Pensacola este o destinatie de vacanta deosebit de populara. Sezonul de vara in Pensacola - lunile iunie, iulie si august - si poate avea temperaturi pana la 32 °C. Conditiile climatice sunt in general usoare in timpul iernii. Temperaturile din decembrie, ianuarie si februarie, ajungand in jurul valorii de 10° C. Anotimpurile primavara si toamna sunt, de obicei, uscate, cu vreme calda si ploi ocazionale usoare.

Temperaturi medii lunare in Pensacola, America

Pensacola este o destinatie de vacanta major pentru cei care cauta pentru golf si viata plaja. Cea mai buna perioada pentru a calatori in Pensacola este intre lunile mai si octombrie. Daca va plac inotul si plaja, nu alegeti lunile de iarna deoarece de multe ori sunt prea reci. Ploile sunt frecvente in perioada de vara, dar vacantele de vara nu sunt afectate semnificativ de acestea.

Ce sa luati in bagaj

Pentru timpul verii adaugati in bagaj pantaloni scurti si tricouri cu maneca scurta, sandale sau adidasi. De asemenea, puteti adauga o palarie sau sapca de baseball pentru a proteja capul, cu siguranta ochelari de soare sunt o necesitate. Primavara devreme, inainte de mijlocul lunii mai sau dupa mijlocul lunii octombrie, adaugati in bagaj un sacou, deoarece serile si noptile sunt reci. Nu uitati aparatul foto pentru a imortaliza cele mai frumoase momente ale vacantei.

Transportul in Pensacola

Multe persoane aleg sa inchirieze o masina pentru vacanta lor in Pensacola; avand in vedere ca drumurile sunt usor navigabile, inchirierea unei masini reprezinta un avantaj pentru turist. Autobuze Amtrak si Greyhound ofera, de asemenea, conexiuni bune la si de la Pensacola. Serviciile locale de transport cu autobuzul sunt conduse de catre Escambia County Area Transit System, dar sunt limitate in zonele pe care le deservesc, fara trasee de accesarea a plajei.

Exista o gara Amtrak, cu facilitati bune, inclusiv asistenta pentru bagaje, sali de asteptare, toalete si telefoane. Conexiuni regulate opereaza intre Pensacola si Orlando, de unde exista legaturi feroviare care calatoresc in alte orase mari din SUA.

Una dintre modalitatile cele mai convenabile de a calatori in orasul Pensacola este serviciul Five Flags Trolley, operat de compania Escambia.

Exista o serie de firme de taxi de incredere in Pensacola; masinile pot fi pre-rezervat prin telefon.

Shopping in Pensacola

Pensacola are doua mall-uri comerciale de mari dimensiuni si un mall popular antic, toate oferind aer conditionat, si un continut ce va ajuta sa credeti ca ati ajuns in paradis. Cele doua mall-uri ofera cumparatorilor ore lungi de program, ceea ce inseamna ca turistii se pot bucura de cumparaturi pana seara tarziu.

Selectii unice de arte si magazine de artizanat sunt raspandite in intreag orasul Pensacola, oferind vizitatorilor o abundenta de oportunitati de cumparaturi si de suveniruri individuale. Lanturi mari de magazine nume pot fi gasite cu usurinta in Pensacola, iar cele mai multe zone comerciale sunt completate de o selectie buna de restaurante si facilitati de divertisment.

Pensacola