Despre Philadelphia

Philadelphia cel mai mare oras din Pennsylvania si al cincilea din Statele Unite ale Americii. Philadelphia este si sediul comitatului omonim. Este de asemenea cel de-al doilea oras ca marime de pe coasta de est a Statelor Unite (dupa New York), si un centru comercial si cultural important de pe aceasta coasta.

Philadelphia, orasul dragostei fratesti, a fost stabilit in 1681 de catre capitanul William Markham, care, cu un mic grup de colonisti, a fost trimis aici de catre varul sau, William Penn. In perioada de dinaintea Revolutiei Americane, orasul a depasit toate celelalte colonii in ceea ce priveste educatia, arta, stiinta, industria si comertul. In perioadele 1774-1776 si 1781-1783, orasul a fost capitala Statelor Unite in conformitate cu Articolele Confederatiei. In 1790, a devenit capitala natiunii in temeiul Constitutiei si a ramas asa pana cand sediul guvernului federal s-a mutat la Washington, in 1800. La Independence Hall in Assembly Room, puteti vedea scaunul pe care presedintele George Washington l-a folosit.

Philadelphia a fost un lider in revolutia industriala a Americii. Astazi locomotivele cu abur si fabricile din secolul alXIX-lea au fost inlocuite cu domenii noi, cu fabrici si echipamente de ultima generatie, cum ar fi produsele chimice diverse (inclusiv produse farmaceutice), dispozitive medicale, echipamente de transport, de imprimare si publicare. In sectorul serviciilor, Philadelphia, conduce, in cele de sanatate, de asigurari de transportatori, servicii juridice, servicii de arhitectura si de inginerie. Philadelphia gazduieste, de asemenea, sucursale ale Monetariei SUA, Federal Reserve System si Internal Revenue Service.

Portul orasului, unul dintre cele mai mari porturi de apa dulce din lume, este elementul central al instalatiei AmeriPort in sudul Philadelphiei, un centru de transport maritim important, cu legaturi feroviare catre Midwest si Canada.

Orasul abunda in repere ale istoriei americane timpurii, inclusiv Independence Hall, unde Declaratia de Independenta a fost semnata. Alte atractii turistice importante sunt Muzeul de Arta din Philadelphia, Franklin Institute Science Museum si Philadelphia Zoological Gardens. Canotajul este popular in Philadelphia de-a lungul raului Schuylkill. O atractie majora in Philadelphia este Longwood Gardens cu display-uri numeroase, gradini, camere etc.

Philadelphia