Informatii utile Philadelphia

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -05:00

Philadelphia este recunoscuta pentru


istorie
muzee
gastronomie

Cand este indicat sa vizitati orasul Philadelphia

Vara este sezonul turistic principal, si preturile cresc in acest anotimp. Totusi, este probabil mai bine sa vizitati orasul atunci vremea este mai racoroasa si turistii nu sunt in numar foarte mare. Primavara si toamna sunt cele mai bune perioade ale anului pentru a merge la Philadelphia. Umiditatea este mai mica decat in timpul verii, la fel si temperaturile. Acesta este momentul in care va puteti bucura de monumentele si cladirile istorice, cel mai bine.

Temperaturi medii lunare in Philadelphia, America

Fiind pe partea de est din Pennsylvania, Philadelphia este strajuita la vest de Muntii Apalasi si la est de Oceanul Atlantic. Acest lucru inseamna ca are clima blanda tot timpul anului si nu are temperaturi extreme. Nu exista precipitatii frecvente pe parcursul anului, dar sunt concentrate in timpul verii, cand, uneori, se pot produce inundatii de la raurile din apropiere. Vara aduce vreme calda. Acest lucru poate fi incomod pentru turisti - desi, acesta este momentul in care cei mai multi turisti sunt in zona.

Primavara este mult mai calma, cu temperaturi mai placute.

Iarna este rece, temperatura medie in ianuarie este de 0 grade Celsius. In suburbiile nordice ale orasului, exista atat de multa zapada incat pare greu de crezut ca se va topi. Vanturile grele sunt o problema in timpul iernii, precum si temperaturile foarte mici. Evident, iarna nu este tocmai anotimpul potrivit pentru a vizita orasul - desi exista lucruri de facut si vazut in acest sezon, in special evenimentele de Craciun si teatru.

Toamna este un timp mult mai bun pentru o vacanta. Nu sunt multi turisti, frunzele din copaci devin rosii, portocalii si galbene, oferind un peisaj superb.

Ce sa luati in bagaj

Philadelphia este un oras destul de casual, insa barbatii vor avea nevoie de un sacou si cravata in unele dintre cele mai bune restaurante. Blugii si adidasii sau alte articole de imbracaminte casual sunt potrivite pentru vizitarea obiectivelor turistice. Veti avea nevoie de o haina groasa si cizme pentru iarna. Verile sunt calde si umede, dar veti avea nevoie de un sal sau jacheta in restaurante cu aer conditionat. Multe zone sunt bine de explorat pe jos, astfel incat adaugati in bagaj pantofi comozi.

Transportul in Philadelphia

Autobuze alcatuiesc cea mai mare parte a sistemului de transport public din oras, cu mai mult de 110 de rute se extind in intregul oras si in suburbii. Desi autobuzele sunt confortabile si fiabile, acestea ar trebui sa fie utilizate numai atunci cand nu sunteti grabiti.

Metroul ruleaza pe mai multe rute in oras. Tariful este de 2 $. Metroul are limitele sale, insa acesta poate fi o modalitate buna de a evita parcarea unei masini, care, in timpul orelor de varf poate fi o experienta frustranta.

Tariful de baza pentru metrouri, troleibuze si autobuze este de 2 $ pentru un bilet de calatorie.

Pentru inchirieri de masini, tarifele din Philadelphia trebuie sa platiti cel putin 60 $ pe zi si 240 $ pe saptamana pentru o masina, cu aer conditionat, transmisie automata si kilometraj nelimitat.

Shopping in Philadelphia

Daca va aflati in centrul orasului Philadelphia, nu aveti nevoie de o masina pentru a ajunge la o varietate de magazine. Philadelphia este un oras mare, dar zonele cu cele mai bune magazine nu sunt departe una de cealalta.

Unul dintre locurile perfecte pentru cumparaturi este South Street. South Street este cunoscuta pentru buticuri si magazine mari eclectice de epoca. Exista si multe restaurante in aceasta zona. De asemenea, puteti merge pe Broad Street, un cartier comercial mare in Philadelphia. Exista cel putin patru mall-uri comerciale aici: The Bourse, Market East, Shops at the Bellevue si Liberty Place. Strazile sunt pline cu magazine: H & M, Victoria Secret si Barnes and Noble.