Despre Pittsburg

Pittsburg este al doilea oras ca marime din zona metropolitana Pensilvanya, dupa Philadelphia; iar din punct de vedere regional este cea mai mare zona urbana dintre Appalachia si Ohio River Valley. Este, de asemenea, a 22-a cea mai mare zona urbana din Statele Unite ale Americii.

Pittsburg a fost fondat in 1750, la confluenta a 3 rauri (Allegheny si Monongahela care se varsa in Ohio). Un fort strategic a fost construit acolo, Fort Pitt, care a format baza pentru crearea unui oras. Acest "Triunghi de Aur" este acum zona centrala a orasului, marcata cu zgarie-nori, banci, corporatii mari si hoteluri.

Exista mai multe suburbii si orase mai mici, anterior in afara Pittsburg, care au fost absorbite in regiunile urbane, cum ar fi North si South Side, Mt. Lebanon, Oakland, Squirrel Hill si Shadyside. Oakland este un oras deosebit de interesant, ce contine 8 spitale mari si 5 universitati - inclusiv Universitatea din Pittsburg si Carnegie Mellon University-, si in plus Carnegie Library, Carnegie Museum of Art si Carnegie Museum of Natural History.

Industria Otelului care obisnuia sa polueze puternic atmosfera nu mai exista, desi cel putin 25-30 de nationalitati diferite care au lucrat acolo inca mai traiesc in Pittsburg. Aceste nationalitati au festivaluri proprii, vacante speciale etc. Unele dintre ele sunt oarecum localizate, dar cele mai multe sunt imprastiate si se aduna, in principal pentru aceste ocazii speciale.
 
Atunci cand vizitati Pittsburg, opriti-va la Primanti Brothers' pentru a savura celebrul lor sandwich (cartofi prajiti, salata de varza si carne pe paine proaspat taiata).

Un pic mai departe de East este Shadyside, marcat de case frumoase si peluze spatioase, mari. Walnut Street este un loc minunat pentru a face cumparaturi, sau pentru a servi o cafea si gustari. Ar trebui sa va cazati in centru, vizitati cartierul Strip, cu magazinele sale de produse proaspete si restaurante excelente. Pentru cele mai proaspete fructe de mare, precum si un sandwich imens cu peste, nu ratati piata Wholey's Fish Market. Southside din Pittsburg are numeroase magazine deschise in timpul zilei. Noaptea se transforma intr-una dintre cele mai bune zone de baruri din tara, cu peste 100 de baruri in zona.

Pittsburg