Ghid turistic Portland

Recomandat pentru: parcuri, gradini, drumetii, gastronomie, shopping

Despre Portland

Portland este un oras situat in nord-vestul Statelor Unite, in apropiere de confluenta raurilor Willamette si Columbia in statul Oregon. Acest oras este considerat ca fiind cel mai ecologic sau „verde” oras din Statele Unite si al doilea din lume. Portland este al treilea din cele trei orase mari din Pacific Northwest (celelalte sunt Seattle si Vancouver, BC). Desi trece neobservat, in multe carti de calatorie, City of Roses este unul dintre cele mai frumoase orase din America de Vest.

Practici progresive de urbanism au facut din Portland un oras foarte compact si usor de utilizat. Prietenoase practici ecologice, cum ar fi reciclarea sunt parte din cultura aici. De asemenea, orasul este cunoscut pentru ideile creative si neconventionale prin care isi rezolva problemele. De exemplu, o autostrada din centrul orasului a transformata in Tom McCall Waterfront Park. Sistemul sau feroviar, initial construit la sfarsitul anilor 1980 si extins ulterior, si-a castigat aprecierea la nivel national.

In Portland exista mai multe fabrici de bere pe cap de locuitor decat in orice alt oras din lume, iar multe dintre ele au castigat aprecierea la nivel national si international.
Portland este impartita in 5 sectiuni: Nord-Vest, Nord, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Vest. Zonele de Nord si de Sud sunt separate prin Burnside Street, cele de Est si de Vest sunt separate de raul Willamette.

Centrul orasului este situat in partea de sud-vest, care adaposteste afaceri profitabile, precum si hoteluri, restaurante elegante, si cafenele.

Cartierul Hawthorne in sectiunea de Sud-Est din Portland este situat de-a lungul Hawthorne Boulevard. Acesta este centrul comunitatii counter-culture/hippie/bohemian, si are magazine cu preturi reduse si magazine cu imbracaminte de epoca, restaurante vegetariene, cafenele, magazine de artizanat, baruri si multe altele.

Cartierul Pearl, care se afla in sectiunea de Nord-Est a orasului. Zona este prevazuta acum cu mai multe galerii de arta, restaurante, destinatii populare de cumparaturi si apartamente.

Portland Classical Chinese Garden este un refugiu frumos urban in inima cartierului de nord-vest a sectiunii Chinatown. Un tur cu ghid va va arata iazul, ceainaria, pavilioanele etc.
International Rose Test Garden din sectiunea de Nord-Vest este cea mai mare din Statele Unite, iar istoria ei este unul din motivele pentru care Portland este cunoscut sub numele de "Orasul Trandafirilor". Gradinile sunt in primul rand utilizate ca teren de testare pentru noi soiuri de flori.

Toate aceste atractii amintite si multe altele, fac din acest oras, un loc minunat pentru o vacanta viitoare.

Portland