Ghid turistic Providence

Recomandat pentru: gastronomie, restaurante, shopping

Despre Providence

Providence este un oras din comitatul Providence, statul Rhode Island, Statele Unite. Reperele orasului includ Universitatea Brown, Trinity Repertory Theatre, precum si restaurante si cafenele italiene pe Federal Hill. Daca vizitati Providence, vara sau toamna, asigurati-va ca puteti vedea Waterfire, un eveniment unic de arta publica – acest eveniment este fascinant si gratuit!

Cu zeci de restaurante remarcabile, Providence gazduieste si Johnson & Wales University College, unde se studiaza si arta culinara. Din acest motiv Providence isi revendica locul ca destinatie pentru luat masa stelara.

Cele mai multe dintre atractiile din Providence sunt organizate in patru cartiere: Downcity, care include nucleul de zona centrala a orasului, precum si Waterplace Park, Providence Place Mall, si Capitol Hill; Federal Hill, un cartier la vest de centrul orasului de-a lungul Atwells Avenue, care este cunoscut pentru viata de noapte si restaurantele italiene; College Hill/The East Side, care gazduieste unele dintre cele mai vechi case de oras, precum si Brown University si RISD, magazine si restaurante eclectice; si Charles Street cu o multime de restaurante si cluburi de noapte.

South Providence se extinde aproximativ de la inceputul Elmwood Avenue (cel mai aproape de centrul orasului) si Broad Street. Aici exista multe restaurante, care servesc in principal produse alimentare spaniole sau chineze; fast-food, saloane cosmetice, banci, farmacii, supermarket-uri si biblioteci. South Providence are o reputatie proasta, fiind considerata o zona saraca si cu criminalitate in crestere; cluburile de noapte de pe Broad Street sunt cunoscute ca rau famate. In ciuda acestui renume, South Providence are cartierele sale frumoase in care turistii pot fi in siguranta. Centrul este situat la 15 minute de mers pe jos de cel mai bun centru comercial si de divertisment.

Providence