Informatii utile Providence

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -05:00

Providence este recunoscuta pentru


gastronomie
restaurante
shopping

Cand este indicat sa vizitati orasul Providence

Clima in Providence este continentala/subtropicale. Acest lucru inseamna ca umiditatea este ridicata pe tot parcursul anului, cu veri calde si umede, si ierni reci cu zapada. Spre deosebire de alte state din New England, pozitia Rhode Island de-a lungul coastei Atlanticului pastreaza temperaturile din Providence relativ calde. Lunile de primavara si de vara au adesea accese de precipitatii, iar lunile de iarna sunt in mod regulat cu zapada si viscole. Cel mai bun timp pentru a vizita orasul este in perioada mai-septembrie.

Temperaturi medii lunare in Providence, America

Ce sa luati in bagaj

Vara este cald in general, din acest motiv este bine sa purtati haine deschise la culoare. Iarna aduceti cu dumneavoastra haine care sa va tina de cald! Aduceti un aparat de fotografiat pentru a imortaliza cele mai frumoase momente ale calatoriei.

Modalitati de plata in Providence

Costul zilnic al unui turist in Providence este de 173 dolari/ zi. Aceasta suma indica estimarea cheltuielilor totale de zi cu zi pentru o singura persoana: cazare la un hotel de 3 stele, cina si pranzul la un restaurant de 3 stele. Acest cost a fost estimat pentru sezonul de varf, sigur, acesta se poate schimba in perioada de extrasezon.

Pentru a va face o idee in legatura cu banii pe care ii veti cheltui in Providence, va vom face cunoscute urmatoarele aspecte:
In cazul in care veti servi masa in restaurant, o masa ieftina va poate costa aproximativ 15 $, o masa pentru doua persoane care include trei feluri de mancare, va poate costa aproximativ 45 $, o masa la McDonalds sau ceva similar va costa aproximativ 6 $. Costul unei beri indigene (0,5 litri) este de 4,50 $, pe cand o bere importata (0,33 litri sticla) este 5,50 $. Coca-Cola / Pepsi (0,33 litri sticla) costa 2 $, iar o apa plata (0,33 litri sticla) costa 1,50 $.

In cazul in care doriti sa faceti cumparaturi din pietele din Reno veti gasi urmatoarele preturi: paine alba proaspata (500g) – 3,49 $; oua (12) – 1,99 $; piept de pui dezosat fara piele), (1 kg) – 4,39. Transportul local presupune in medie urmatoarele costuri: un bilet dus-(transport local) 2 $; abonament lunar (pret normal) 65 $.

Posibilitati de cazare in Providence

Clusterele de hoteluri din jurul celor mai multe dintre iesiri ofera un raport decent. Printre aceste posibilitati sunt Days Hotel, 220 India St. (tel. 401/272-5577; www.daysinn.com), si Ramada Inn, 940 Fall River Ave., Seekonk, MA (tel. 508/336-7300; www.ramada.com). Veti gasi optiuni de cazare intre 43-200 $/noapte.

Transportul in Providence

Centrul orasului Providence este foarte compact si poate fi acoperit cu usurinta mergand pe jos. Exista locuri de parcare disponibile in intregul oras, dar RIPTA, reteaua de transport public este extinsa si este o alternativa la conducerea unui automobil. Transportul public in Providence este aproape in intregime format din autobuze, iar o mare parte a flotei de autobuze RIPTA este noua. Tariful de baza este de 2.00 $.

Shopping in Providence

Providence are o mana de zone comerciale mici, dar captivante. Strada Wickenden contine multe magazine de antichitati si galerii de arta. Langa Universitatea Brown, Thayer Street are cateva buticuri, dar chiriile ridicate au condus la un aflux de lanturi de magazine. Pe de alta parte, centrul Westminster Street s-a transformat intr-un loc cu spatii independente cu galerii si magazine si design.