Ghid turistic Provincetown

Recomandat pentru: plaja, observarea balenelor, shopping

Despre Provincetown

Provincetown este un oras situat in Barnstable County, statul Massachusetts, Statele Unite ale Americii. Provincetown este un oras port asezat pe un banc de nisip, la nord de Cape Cod si are o populatie locala de sub 4.000 de oameni.

Orasul este cunoscut pentru plajele sale si industria turismului. Cand Pelerinii au venit aici in 1620 au gasit un refugiu pe aceste tarmuri indepartate. Ulterior, secole mai tarziu, scriitori si artistii au inceput sa-si faca un refugiu de vara in Provincetown, iar in ultimii ani comunitatea gay si lesbienele au transformat acest avanpost de nisip in cea mai tare destinatie de vacanta gay din nord-est. In timp ce veti gasi ca centrul orasului vibreaza de actiune, Provincetown ofera si locuri linistite unde va puteti plimba relaxandu-va. Centrul orasului este prevazut cu multe magazine interesante.

Provincetown este o statiune de vara, in afara sezonului nu veti gasi deloc aglomerat aici. comunitate si in timpul offseason, nu exista multimile, dar in vara aceasta vine in viata.
Atlantic House din Provincetown este un bar pretendent la titlul de cel mai vechi bar de homosexuali din SUA. Art House ofera un loc de intalnire pentru artisti si spectacole numeroase in timpul sezonului de vara. In afara sezonului, Art House ramane deschisa oferind divertisment de noapte.

In octombrie, Provincetown vede sosirea travestitilor si transsexualilor pentru Fantasia Fair. Din 1975, acesta este cel mai lung eveniment de acest gen din Statele Unite ale Americii.

Festivaluri notabile in cursul anului sunt: Christmas-themed "Holly Folly", "Bear Week", "Mate's Leather Weekend", "Women's Week", "Family Week", "Men's Weekend", "Provincetown International Film Festival", "Provincetown Rocks: The Festival!", "Provincetown Jazz Festival" si "Provincetown Tennessee Williams Theater Festival".

Provincetown MA ofera unui turist o multime de lucruri de facut si de vazut. Orasul este inconjurat de dune si parcuri nationale. Printre atractiile si lucrurile de facut aici, se numara: Pilgrim Monument, Race Point Beach, Gallery Passion Portuguese Festival, trasee de ciclism excelente si plaje fabuloase.

Provincetown