Informatii utile Richmond (US)

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -05:00

Richmond (US) este recunoscuta pentru


istorie
shopping
muzee

Cand este indicat sa vizitati orasul Richmond

Clima blanda din Richmond intampina vizitatorii pe tot parcursul anului. Deoarece Virginia Commonwealth University este raspandita in intreaga zona centrala a orasului, traficul este mai aglomerat din septembrie pana in luna mai.

Temperaturi medii lunare in Richmond, America

Primavara este spectaculoasa, mai ales in timpul evenimentului Virginia's Annual Garden Week in luna aprilie (www.vagardenweek.org), in timpul Hanover Tomato Festival din iulie (www.hanovertomatofestival.com ), iar in august, in timpul Carytown Watermelon Festival (www.carytown.org/wmfestival.htm). In lunile mai si septembrie Richmond International Raceway gazduieste NASCAR. In septembrie are loc Virginia State Fair, un conglomerat clasic de plimbari carnaval, spectacole de animale, display-uri de echipamente agricole, precum si o multime de produse alimentare de vanzare.

Richmond Folk Festival (www.richmondfolkfestival.org) are loc in centrul orasului in luna octombrie, iar in Lewis Ginter Botanical Garden sunt aprinse 450.000 lumini in timpul Garden Festival of Lights din decembrie (www.lewisginter.org).

Ce sa luati in bagaj

In functie de anotimp, din bagajul dumneavoastra nu trebuie sa lipseasca haine comode din bumbac: tricouri, pantaloni scurti, rochii lejere; sau haine pe care sa le purtati in straturi in lunile mai reci. De asemenea, adaugati ochelarii de soare, produsele cosmetice in care si medicamentele uzuale. Nu uitati camera foto!

Transportul in Richmond

Greater Richmond Transit Company (GRTC) furnizeaza servicii de transport cu autobuzul public in zona Richmond. Transportul public in  Richmond este limitata, cu trasee de autobuz GRTC disponibile numai in limitele orasului si in mica parte din zonele limitrofe.

Richmond are numerosi operatori de taxi. Un antreprenor, Groome Transport, ofera servicii de limuzina pentru indivizi si grupuri intre aeroport si puncte din zona Richmond.

Shopping in Richmond

Astazi, Richmond dispune de mall-uri de lux comerciale, buticuri, magazine eclectice de specialitate si magazine de antichitati. Gasiti stiluri incomparabile si moda in magazinele unice Carytown sau magazine de designer "On the Avenues" pe Libbie si Grove Avenues.

Cauti ceva special? Un cadou unic sau un suvenir pe care nu l-ati putea gasi in cele mai mari mall-uri? Incercati-va norocul intr-un bazar din Richmond sau in piata fermierilor.

Richmond (US)