Ghid turistic Saint Petersburg

Despre Saint Petersburg

Saint Petersburg este un oras in comitatul Pinellas, Florida, Statele Unite ale Americii. Acesta este cunoscut ca o destinatie de vacanta pentru turistii atat americani cat si straini. St Petersburg este un oras elegant, cu gradina frumoase, bulevarde largi si plaje bine amenajate doar la o distanta de zece minute.

St Petersburg si imprejurimile sale au o personalitate minunata. Pe partea de vest a orasului, spre Golful Mexic este Sankt-Petersburg Beach si o serie de plaje frumoase.

Centrul orasului St Petersburg este un amestec de parcuri luxuriante cu arhitectura impresionanta care impreuna dau o imagine foarte placuta. Una dintre cele mai frapante constructii pe care o puteti admira aici este The Pier. Aceasta cladire sub forma unei piramide inversate, are cinci etaje, si este situata la capatul unui drum pietruit. Pier include mai multe restaurante, magazine, un acvariu si o platforma de observare, care ofera un cadru modern pentru luat masa, divertisment, cumparaturi si vizitare a obiectivelor turistice. In centrul orasului, veti putea vizita si o multime de muzee: Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul de Istorie, Muzeul International Florida si Salvador Dali. Muzeul International Florida gazduieste in mod regulat expozitii de clasa mondiala. Muzeul Great Explorations este o atractie in special pentru copii. Mahaffey Theater gazduieste o varietate de evenimente de divertisment: spectacole pentru familii, balet, jazz, muzica populara si simfonica. La doar cateva blocuri distanta este arena Tropicana Field, care gazduieste echipa de baseball Tampa Bay Rays.

Pe coasta de vest, de-a lungul Golfului Mexic, Sf. Pete Beach este o plaja de nisip alb si fin. La capatul sudic al St Pete Beach este Don Cesar Beach Resort & Spa. Complexul construit initial in anul 1928 a fost renovat si ofera spatii de cazare de lux. Fort De Soto State Park este un parc de 900 de hectare, care are sapte kilometri de plaje, doua dane de pescuit, un traseu de mers pe jos si cu bicicleta, picnic si facilitati de camping, precum si un fort istoric. Vizitatorii se pot plimba prin Fort De Soto, care a fost construit in timpul razboiului hispano-american. Imediat adiacent la fort este un dig de pescuit, care se extinde la sute de metri in Golf. Pier are vedere la Golful Mexic, Tampa Bay si Key Egmont.

Johns Pass Village la Madeira Beach este o o zona rustica, cu restaurante, baruri, magazine si facilitati de inchirieri de barci. Pinellas Trail este un traseu pavat dedicat mersului pe jos, jogging-ului, ciclismului si rolelor.

Pentru pasionatii de sport profesionist, orasul este un paradis veritabil. Echipa Tampa Bay Rays juca la Tropicana Field in Sankt-Petersburg din aprilie pana in septembrie. Echipa de fotbal Tampa Bay Buccaneers NFL, joaca pe stadionul James Raymond din august pana in ianuarie. Echipa de hockey Tampa Bay Lightning joaca la Ice Palace din octombrie pana in aprilie.

Saint Petersburg