Ghid turistic Salt Lake City

Recomandat pentru: shopping, schi, alte atractii

Despre Salt Lake City

Salt Lake City este capitala si cel mai populat oras din statul Utah al Statelor Unite ale Americii. Salt Lake City se mandreste cu un decor spectaculos. Amplasat intre Muntii Wasatch, Great Salt Lake Desert si Great Salt Lake, orasul este un punct de plecare ideal pentru tot felul de activitati in aer liber. Excursii de o zi pot fi facute la Antelope Island, Bonneville Salt Flats, Park City, Sundance Resort, Provo, Ogden, Wasatch Mountains, Uinta Mountains, Mirror Lake si altele. Aceste locatii sunt toate in decurs de 1 ora distanta cu masina.

Salt Lake City este un oras mic, cu unul dintre cele mai frapante peisaje din SUA. Orasul atrage rezidenti si vizitatori deopotriva la Great Salt Lake pe tot parcursul anului. Toamna si primavara sunt ceresti. Brizele transforma dupa-amiezele fierbinti de vara, in seri placute, iar zilele cu zapada de iarna sunt moderate, cu temperaturi mai calde decat cele mai multe destinatii de schi.

Utah este o destinatie excelenta pentru oricine vrea sa se bucura in aer liber - de la mountain biking la drumetii, schi, snowboarding si flyfishing.

Multe dintre atractiile istorice din oras au de a face cu Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints, ai carei membri s-au mutat aici in 1847. In centrul Salt Lake City se afla mai multe temple si alte cladiri istorice ale mormonilor.

Cartierul "Avenues" dispune de case minunate din secolul al XIX-lea; multe locasuri au fost atent restaurate la splendoarea lor originala. Salt Lake City gazduieste, de asemenea, Universitatea din Utah. Campusul intins are cladiri istorice si muzee, si este usor accesibil pe o linie de cale ferata. Alte atractii includ Cathedral of the Madeline, Olympic Cauldron Park, Trolley Square, Red Butte Gardens, Clark Planetarium si Gardner Mill.

Salt Lake City