Despre San Diego

San Diego este un oras de pe coasta Californiei de sud, aflat in coltul de sud-vest al Statelor Unite ale Americii. Orasul este al doilea ca marime din California si al optulea din Statele Unite ale Americii; de asemenea este o importanta statiune balneara.

Soare, surf si peisaj rafinat sunt elementele cele mai importante pe care turistii le gasesc in San Diego. Orasul are temperaturi bune pe tot parcursul anului. Plajele curate si gradinile inflorite sunt printre caracteristicile unice ale acestui oras. Atractiile de felul SeaWorld, San Diego Zoo si Balboa Park imprima orasului San Diego un stil de viata casual. Surferi bronzati si desculti, imbracati in bikini si alti iubitori ai zilelor cu soare umple orasul, in special pe si in jurul plajelor Ocean, Mission si Pacific. Plajele lungi de nisip sunt pline cu magazine surf si cafenele – elemente esentiale ale stilului de viata in California de Sud.

Comunitatile istorice din centrul orasului, cum ar fi Gaslamp Quarter si Little Italy gazduiesc acum centre de luat masa, cluburi pentru viata de noapte si galerii de arta. Centrul orasului include opt cartiere distinctive si este epicentrul a tot ce este mai actual, in San Diego.

Muzica este o parte integranta a patrimoniului San Diego. Muzicieni din toate genurile isi dezvolta talentul, in cluburile din San Diego. Acasa pentru zeci de organizatii culturale, bresle de scriitori bresle si o multitudine de alti artisti, San Diego este unul dintre cele mai importante centre pentru arte din California de Sud.

In plus, datorita istoriei sale legata de misionarii spanioli, influentele sunt puternice si astazi, mai ales ca San Diego este la o ora cu masina de granita cu Mexicul. Dovada inceputurilor sale hispanice este peste tot, in amestecul de spaniola si engleza folosite in argou local si in preparatele din bucataria regionala.

San Diego, cel mai mare al optulea oras din Statele Unite ale Americii, este mult mai mult decat un singur oras, este un mozaic de culturi, cartiere si comunitati. Multi turisti vin aici doar pentru a se incalzi si a experimenta paradisul din California de Sud.

San Diego