Informatii utile San Diego

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -08:00

San Diego este recunoscuta pentru


gradina zoologica
parcuri
plaja
surfing
muzee
gastronomie

Cand este indicat sa vizitati orasul San Diego

San Diego, California, este cunoscut pentru vremea aproape perfecta. Temperatura medie zilnica este de 21,4 °C. Asta face din San Diego, un oras ideal in aer liber.

Temperaturi medii lunare in San Diego, America

Familiile cu copii sunt, de obicei limitate la calatoriile de vara, atunci cand copiii sunt in vacanta; vara va fi o bucurie atat pentru copii cat si pentru adulti pentru a vizita San Diego, avand in vedere locatia orasului de pe malul Oceanului Pacific si cresterea sezoniera a temperaturii apei. Dezavantajul de a calatori vara este faptul ca plajele si alte atractii turistice, cum ar fi Sea World si Zoo San Diego, sunt mult mai aglomerate - dar acest lucru poate fi atenuat prin evitarea vacantelor la sfarsitul lunilor iunie si iulie.

Calatorii veterani la San Diego insista ca septembrie este momentul ideal pentru a vizita ceea ce localnicii numesc "America's Finest City." Dupa Ziua Muncii si inceperea scolii, plajele turistice nu vor mai fi aglomerate. Si totusi, temperaturile de vara, si apele calde persista pana la inceputul lunii octombrie.

San Diego este lovit de un fenomen unic in sfarsitul primaverii si inceputul verii: norii de coasta acopera orasul, fenomenul fiind cunoscut printre rezidentii ca "May Gray" si "June Gloom". In timp ce multe statiuni turistice sunt asediate in aceasta perioada de multi turisti, in speranta de a evita multimile din vara, San Diego este adesea destul de gol in mai si iunie din cauza vremii gri, fapt care i-a determinat pe hotelieri si multe restaurante din zona sa ofere reduceri semnificative pentru calatori.

Turistii din San Diego pot conta aproape intotdeauna de plimbari solitare pe plaja, in decembrie, ianuarie si februarie. Turistii sunt in numar mic, iar vremea ramane placuta - si soarele straluceste aproape intotdeauna. Iarna, de asemenea, este sezonul pentru mai multe evenimente, mai ales December Nights, un festival anual care are loc in Parcul Balboa la inceputul lunii decembrie. Evenimentul ofera divertisment non-stop, produse alimentare si un pom de Craciun fantastic.

Ce sa luati in bagaj

Avand in vedere ca orasul San Diego in mod normal, are vreme calda mai tot timpul, nu uitati lotiunile protectoare pentru a preveni arsurile solare. Pastrati la indemana un binoclu, mai ales daca sunteti in oras in timpul sezonului in care puteti privi de balenele - din decembrie pana in martie. Este posibil ca unele zile sa fie racoroase chiar si in timpul verii, din acest motiv adaugati in bagaj un pulover sau un sacou. Adaugati in bagaj si pantofi comozi de mers pe jos pentru vizitarea obiectivelor turistice si pentru plimbarile de pe plajele uimitoare.

Nu uitati camera foto, precum si baterii suplimentare pentru a face fotografii minunate; si nici incarcatorul pentru telefon. Transportati intotdeauna medicamentele de care aveti nevoie in situatii de urgenta.

Transportul in San Diego

San Diego Metropolitan Transit System opereaza trei tipuri de transport public in San Diego. Autobuzele publice si troleibuze opereaza zilnic prin oras la fiecare 10 la 20 de minute. Turistii pot solicita un taxi prin telefon.

San Diego este prevazut cu mai multe drumuri bine intretinute, care servesc drept artere majore in cartierele periferice. Agentiile de inchirieri auto au nevoie de un card de credit sau depozit in numerar atunci cand inchiriati o masina. Varsta minima pentru a inchiria o masina este de obicei 25 de ani si conducatorul auto trebuie sa fie in posesia unui permis de conducere valid.

Shopping in San Diego

San Diego are mai multe zone distincte de cumparaturi. Hillcrest este locul unde vizitatorii pot gasi magazine alimentare locale si magazine de cadouri. Babette Schwartz, 421 University Avenue, este specializat in cadouri "californiene" si obiecte personale. Centrul orasului ofera o selectie de magazine de bun gust, care sunt axate in jurul bucatariei mediteraneene si cultura.

San Diego, la fel ca cele mai multe orase din California, are o gama larga de supermarketuri si magazine alimentare de specialitate. Ralphs si Vons sunt doar doua dintre pietele majore si sunt situate convenabil in cele mai multe cartiere rezidentiale. Ambele sunt in general deschise 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana.