Despre San Francisco

San Francisco este cel de-al patrulea oras ca marime din California si al paisprezecelea ca marime a populatiei din Statele Unite ale Americii. Acesta este situat in varful peninsulei San Francisco si este locul central al ariei geografice numita San Francisco Bay Area.

Orasul are un climat usor pe tot parcursul anului, dar acest climat nu trebuie confundat cu cel din California de Sud. Cand este ceata si timp rece, in, cum se intampla de obicei, in San Francisco, localnicii intra in locuri de jazz, restaurante confortabile si baruri pentru a vorbi despre viata, dragoste, politica si oameni. Trecutul orasului este intotdeauna amintit, cu un nod colectiv. Toleranta pentru toate modurile de viata este, probabil, ceva ce face din orasul San Francisco o destinatie de neuitat pentru toate categoriile de persoane.

San Francisco detine: Golden Gate Bridge, Alcatraz, si Chinatown, pentru a numi doar cateva dintre locurile foarte cunoscute. Orasul in sine este destul de mic din punct de vedere geografic - acoperind aproximativ 50 de mile patrate - astfel incat aceasta este unul dintre acele orase pe care il puteti vizita pe jos. Daca planificati vacanta intr-o luna de vara, va puteti bucura de un meci de baseball al echipei San Francisco Giants.

In San Francisco exista o multime de restaurante incantatoare si o multime de magazine cu oferte orientate spre turisti. Desigur, o vacanta in acest oras nu ar fi completa fara o vizita la cheiul Fisherman. Puteti manca crab pe tot parcursul anului in San Francisco, dar cel mai mult in sezon, din septembrie/octombrie si pana in aprilie.

Zona Pier este zona in cazul in care sosesc feriboturile. Pier 39 in sine este un punct de reper popular, transformat intr-o zona de cumparaturi in aer liber, cu magazine de articole sportive, un magazin de magie si restaurante. San Francisco este un amalgam de multe cartiere. Cele mai importante cartiere, unde puteti gasi o multime de activitati unice includ: North Beach, Castro, Mission, the Haight, Hayes Valley, Bernal Heights, Noe Valley si South of Market. Nu toate cartierele sunt destinatii turistice, dar toate acestea contin magazine si bistrouri dragute. San Francisco gazduieste o populatie considerabila gay. Principalul cartier gay este Castro. Castro este un cartier ce ofera numeroase restaurante fine si hoteluri deosebite. Cartierul Mission este, de asemenea, popular. Aici puteti incerca preparatele mexicane de la El Farolito si Cancun Taqueria. Fisherman’s Wharf este plin cu atractiile si activitatile de top din San Francisco. In plus fata de restaurante excelente, cafenele si baruri, aici este un paradis pentru artistii interpreti sau executantii pe strada, si e plin de telecabine, magazine de suveniruri si unele dintre cele mai deosebite muzee pe care le-ati putea vedea vreodata.

Articole din San Francisco

Cele mai faimoase poduri din lume
Cele mai faimoase poduri din lume

Adesea, la vederea unui pod ne intrebam cum de tehnologia a facut posibila construirea unei asemenea structuri. Desi trecem in fiecare zi pe ele, pentru...