Informatii utile San Francisco

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -08:00

San Francisco este recunoscuta pentru


arta
gastronomie
shopping

Cand este indicat sa vizitati orasul San Francisco

San Francisco poate fi distractiv si atractiv, in orice anotimp si cel mai bun timp pentru a-l vizita depinde de preferintele dumneavoastra personale.

Multi oameni cred ca San Francisco are vreme de 365 de zile pe an cer insorit si zile calde, dar, de fapt, este de multe ori ceata, temperaturile de peste 26,7 °C sunt considerate un val de caldura. Aprilie si octombrie au temperaturi moderate. Verificati conditiile climatice pentru timpul in care intentionati sa vizitati.

Temperaturi medii lunare in San Francisco, America

In timpul verii, obiectivele turistice de top sunt aglomerate cu turisti. Primavara si toamna sunt ocupate, dar nu exista asa multa agitatie. Taxele de hotel sunt mai mici in timpul iernii.

Septembrie si octombrie sunt cele mai calde luni din San Francisco; nu este neobisnuit sa ploua din noiembrie pana in martie. Zapada este extrem de rara. Primavara aduce finalul sezonului ploios, iar culorile naturii care se trezeste la viata puncteaza orasul. Toamna vine la San Francisco, aducand zile calde si uscate, cu o multime de soare.

Ce sa luati in bagaj

San Francisco este un oras casual, hainele de seara nefiind de obicei necesare. In cazul in care hotarati sa mergeti iarna intr-o vacanta la San Francisco este recomandat sa puneti in bagajul dumneavoastra haine care sa va tina de cald. Pentru vara, puneti in bagajul dumneavoastra haine confortabile. Noptile de vara pot fi reci, nu uitati sa adaugati in bagaj un pulover care sa va asigure confortul in astfel de situatii. Ori de cate ori va deplasati la San Francisco, asigurati-va sa purtati straturi, deoarece temperaturile variaza de-a lungul zilei si seara si de la cartier la cartier. Pantofii buni pentru mersul pe jos sunt esentiali.

Shopping in San Francisco

San Francisco are multe magazine mari (Saks, Macy's, Neiman Marcus si Tiffany's), in cea mai mare parte grupate in jurul Union Square. Spre deosebire de multe alte orase din SUA, San Francisco, nu are mall-uri specifice de interior, optand in schimb pentru centrele comerciale distincte.

Chinatown ofera magazine de bijuterii, imbracaminte si obiecte de arta. Nume de designer, cum ar fi Burberry, Calvin Klein si Wilkes Bashford concura pentru atentie cu Chanel si Armani, in Piata Unirii.

Magazine specializate ofera cate ceva pentru fiecare gust, de la Chocolate heaven, Pier 39, cu bomboane de ciocolata din intreaga lume, pana la o multitudine ce suveniruri.