Despre Santa Fe (US)

Santa Fe este capitala statului New Mexico al Statelor Unite ale Americii si totodata sediul comitatul omonim, Santa Fe. Cu o altitudine de 7000 de metri, este nu numai cea mai veche capitala de stat din Statele Unite, dar si cea mai inalta. Santa Fe este evaluat in mod constant una din destinatiile turistice de top din lume pentru frumusetea sa naturala, istorie, diversitatea culturala, precum si pentru concentrarea extraordinara de arte, muzica si mese rafinate. Acesta este un oras mare - si o baza foarte buna pentru a vizita restul statului.

Santa Fe este un amestec ciudat de vechi si nou, cu adaosuri de conservatorism si capricii.

In Sante Fe exista numeroase galerii de arta si magazine, inclusiv Georgia O'Keeffe Museum. O galerie de arta mai putin cunoscuta si una dintre cele mai bune este in cladirea State Capital - aceasta prezinta opere de arta din New Mexico.

In Santa Fe, veti gasi stilul de arhitectura timpurie - un amestec de lut si paie dominand inca. Amestecul interesant de decor din mijlocul caselor incorporeaza imagini sculptate ale sfintilor, precum si opere de arta in staniu, fier, paie si argint, reprezentand influenta hispanica a regiunii. Ceramica si tesaturile ilustreaza influentele semnificative nativ americane ale celor opt pueblos nordice din aceasta parte din New Mexico.

Desi Santa Fe nu este un oras deosebit de mare, veti gasi aici mai mult de 200 de restaurante, 60 galerii de arta, mai mult de 20 de muzee, un program de clasa mondiala de opera si un program bun de festivaluri.

Santa Fe (US)