Informatii utile Sarasota

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -05:00

Sarasota este recunoscuta pentru


plaja
relaxare
alte atractii

Cand este indicat sa vizitati orasul Sarasota

Orasul se bucura de o clima insorita, subtropicala, cu o temperatura medie anuala de 22 °C. Sezonul de vara este intotdeauna cald – lunile iulie, august si septembrie sunt cele mai calduroase luni ale anului, cand temperaturile pot ajunge la 34 °C. Ar trebui sa retineti, de asemenea, faptul ca vara este sezonul cel mai umed din Sarasota, in timp ce sezonul uscat este din octombrie pana in mai.

Temperaturi medii lunare in Sarasota, America

Iernile sunt departe de a fi reci. Ianuarie este cea mai rece luna a anului - temperaturile din timpul zilei sunt in jurul valorii de 23 °C, dar temperaturile pot scadea pana la 11 °C.

Ce sa luati in bagaj

Din bagajul dumneavoastra pentru Sarasota nu trebuie sa lipseasca hainele potrivite sezonului ales pentru vacanta; incaltaminte comoda; articole de toaleta si consumabile medicale. De asemenea, nu uitati camera foto!

Modalitati de plata in Sarasota

Pentru a va face o idee in legatura cu banii pe care ii veti cheltui in St Louis, va vom face cunoscute urmatoarele aspecte: In cazul in care veti servi masa in restaurant, o masa ieftina va poate costa aproximativ 12 $, o masa pentru doua persoane care include trei feluri de mancare, va poate costa aproximativ 55 $; o cafea este 4.49 $; o pizza costa 8 $.

Bacsisul este un lucru obisnuit in Sarasota, desi este necesar doar atunci cand serviciul este considerat cel putin satisfacator. In cele mai multe restaurante se practica un bacsis de 15 %, cu exceptia cazului in care taxele de servicii au fost incluse in proiectul de lege. Personalul hotelului si soferii de taxi din Sarasota se asteapta, de asemenea, la un bacsis.

Transportul in Sarasota

Ambele aeroporturi din apropiere de Sarasota ofera posibilitati de inchiriere masini de la companiile Avis, Budget, Dollar, Hertz si multe altele. Tarifele de inchiriere auto de la Aeroportul International Tampa sunt unele dintre cele mai ieftine din Florida.

Calatoriile cu autobuzul in oras sunt asigurate de Sarasota County Area Transit (SCAT) care opereaza un serviciu regulat.

Trei sisteme de troleibuz opereaza de-a lungul Sarasota si mai departe, facand calatoria in interiorul orasului rapida si la preturi accesibile.

Principalul serviciu de taxi de la aeroport in centrul orasului Sarasota si hoteluri este asigurat de Taxi Diplomat. Taxi Cab ofera, de asemenea, calatorii cu taxiul in oras si nu numai.

Shopping in Sarasota

Optiunile pentru cumparaturi in Sarasota sunt diverse. Veti gasi aici mai multe mall-uri de calitate, magazine de antichitati si galerii. St Armands Circle este cel mai mare centru de cumparaturi din Sarasota – acesta include buticuri elegante si restaurante. Ananas Avenue este cunoscut pentru magazinele sale antice, Palm Avenue pentru galeriile sale de arta si Main Street pentru diversitate.

Sarasota