Ghid turistic Sitka

Despre Sitka

Sitka este un oras situat pe insula Baranof din Alaska, si este accesibil numai pe calea aerului si pe mare. Acest oras este considerat a fi cel mai frumos din sud-estul Alaskai, fiind flancat la est de munti acoperiti de zapada, iar la vest de Oceanul Pacific. Numele Sitka semnifica "Oamenii din afara locului Shee" - Sheet’-ká X'áat'l fiind numele din Tlingit pentru Insula Baranof.

Pentru cei care nu prefera o vacanta maiestuoasa si luxurianta, Sitka reprezinta o alternativa. Sitka are un trecut cultural divers. Intr-un stat tanar a carui istorie este deosebita, Sitka are caracterul distinctiv al unui loc care a fost stabilit de mii de ani. Pe aceste terenuri, indienii Tlingit si-au sarbatorit viata si cultura mult timp inainte de rusi sau americani.

Clima blanda din Sitka si mediul bogat divers fac din acesta un loc excelent pentru a vizualizarea faunei salbatice. Toamna tarziu si primavara devreme, apele din jurul orasului Sitka ofera hrana pentru balenele cu cocoasa. Leii de mare, vidrele de mare si alte animale marine pot fi, de asemenea, reperate. Pescuitul este o activitate populara printre turisti. Caiacul, scufundarile subacvatice si drumetiile sunt moduri populare de a va bucura de viata salbatica si de natura.

Sitka