Ghid turistic St Louis

Recomandat pentru: gradina zoologica, gastronomie, alte atractii

Despre St Louis

Situat chiar sub confluenta raurilor Mississippi si Missouri, la 483 km sud de Chicago si aceeasi distanta la nord de Memphis, St Louis, un oras cosmopolit, datoreaza aerul sau vag european, istoriei si infrastructurii culturale. Acest oras a produs unul dintre cei mai mari poeti ai secolului XX, si unul dintre cele mai mari nume in rock 'n' roll – anume: TS Eliot si Chuck Berry. St Louis este un oras in care cultura abunda. Se spune ca St. Louis este al doilea, din punct de vedere al activitatilor gratuite disponibile intr-un oras american.

St Louis a fost fondat in 1764 de catre comerciantul francez Pierre Laclede, insa rafinamentul si l-a castigat in timpul domniei franceza si spaniola.

St Louis este un oras remarcabil, plin de secrete ciudate si frumoase. Legendele vechi mor greu in acest oras din caramizi rosii, iar triumfurile si nebuniile din trecut sunt vizibile peste tot. De aici a plecat expeditia lui Meriwether Lewis si William Clark, intreprinsa in perioada 1804 – 1806 - prima expeditie terestra efectuata de catre Armata Statelor Unite in scopul traversarii continentului american si explorarii coastei Pacificului, dar si localizarii de resurse naturale obtinute prin achizitionarea teritoriului Louisiana. Tot aici, Charles Lindbergh a avut primul zbor.

Orasul ofera grandoarea Gateway Arch realizat de Eero Saarinen, si frumusetea nelumeasca a Catedralei. Vizitatorii vor descoperi zeci de cartiere unice, de la Grand South Grand la Central West End.

St Louis