Informatii utile Tallahassee

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -05:00

Tallahassee este recunoscuta pentru


shopping
istorie
alte atractii

Cand este indicat sa vizitati orasul Tallahassee

Cel mai bun timp pentru a vizita Tallahassee este oricand hotarati dumneavoastra sa se intample acest lucru. Nu exista niciun sezon de varf sau in afara sezonului atunci cand vine vorba de camere sau oferte de zbor.

In perioada ianuarie – aprilie, o mare parte din Florida este plina de turisti. Nu se intampla acelasi lucru si cu orasul Tallahassee, care, pe timpul iernii nu este foarte vizitat. In aceasta perioada va veti plimba prin parcuri si gradini si veti putea participa la unul din evenimentele cheie: Tallahassee Blues Festival (februarie), Springtime Tallahassee (aprilie) si Tallahassee Film Festival (aprilie).

In perioada mai - august veti putea gasi mai greu o camera de cazare. Dar daca incepeti cautarea dumneavoastra cu cel putin doua luni in avans, nu ar trebui sa aveti nicio problema in a gasi o camera central (cu mai putin de 40 dolari pe noapte, in unele cazuri).

Sunteti un fan Seminole? Veti avea mai multe sanse sa primiti mai multe informatii despre acesti nativi americani daca vizitati orasul toamna. Sfarsiturile de saptamana din acest anotimp sunt dedicate fotbalului american. In situatia in care vizitati orasul in noiembrie, veti putea lua parte la festivalul North Florida Fair.

Temperaturi medii lunare in Tallahassee, America

Ce sa luati in bagaj

Din bagajul dumneavoastra pentru Tallahassee nu trebuie sa lipseasca hainele potrivite sezonului ales pentru vacanta; incaltaminte comoda; articole de toaleta si consumabile medicale. Nu uitati aparatul de fotografiat, de mare ajutor pentru imortalizarea celor mai frumoase momente ale vacantei!

Transportul in Tallahassee

Inchirierea unei masini este o modalitate convenabila de a calatori in oras si in zonele invecinate din Florida. Companiile pentru inchirieri automobile sunt bine reprezentate la aeroport, cu nume mari, cum ar fi Alamo, Avis, Hertz, Enterprise. Alternativ, puteti inchiria o masina de la o reprezentanta din centrul orasului.

Autobuzele locale din Tallahassee sunt operate de TalTran, cu statia principala situata in centrul orasului.

Mai multe agentii de taxi opereaza in Tallahassee si ofera diferite forme de transport, inclusiv utilitare si servicii de microbuz. Taxiurile pot fi rezervate 24 de ore pe zi prin telefon sau, alternativ, unele firme locale iau pasagerii si din strada.

Shopping in Tallahassee

Tallahassee detine doua mall-uri majore - Tallahassee Mall si Governor's Square Mall. Acesta din urma este un mall mai traditional. Piata Guvernatorului, situata de-a lungul Apalachee Pkwy, gazduieste magazinele Sears, Burdines, JC Penney. In Tallahassee exista, de asemenea, trei magazine Wal-Mart, 11 magazine alimentare si numeroase alte lanturi de magazine.

Tallahassee