Ghid turistic Taos

Recomandat pentru: shopping, gastronomie, peisaje

Despre Taos

Destinatie turistica infloritoare, Taos este una dintre cele mai populare locatii din New Mexico (NM). Taos si-a inceput viata ca un avanpost colonial spaniol. Taos are o istorie lunga, de peste 1.000 de ani. Taos Pueblo a fost populat de nativii americani Tiwa cu secole inainte de a fi colonizat de spanioli, castigat de mexicani si cedat Statelor Unite. Taos Pueblo a fost creat cu aproximativ 1.000 de ani in urma, ceea ce il face cea mai veche comunitate locuita din America. Din 1992, Taos Pueblo face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Amplasat la poalele Muntilor Sangre de Cristo, Taos a fost mult timp considerat o suburbie a orasului vecin Santa Fe. Orasul Taos a lucrat din greu pentru a indeparta aceasta eticheta, cultivandu-si propria identitate distincta, cu o multitudine de atractii de bun gust, care atrag mii de turisti in fiecare an.

In ciuda dezvoltarii sale, Taos si-a mentinut radacinile traditionale; o mare parte a orasului a ramas neasfaltata, plina de cladiri vechi din chirpici. Orasul Taos, include trei zone principale: Taos Square, Taos Pueblo si Ranchos de Taos.

Turismul este o parte importanta a vietii orasului Taos si turistii sunt bineveniti in zona. Taos are o varietate de atractii turistice, inclusiv Podul Rio Grande Gorge - cu vederi spectaculoase peste raul Rio Grande si Kit Carson Park - o zona populara de agrement, cu multe zone de picnic. Unele dintre cele mai vizitate muzee si galerii de arta din Taos includ Blumenschein Home and Museum - o atractie populara, cu multe opere spectaculoase de arta; Governor Bent Museum - ofera o introspectie in viata unuia dintre guvernatoriii New Mexico; Kit Carson Home and Museum - arata viata asa cum a fost in Vestul Salbatic, cu multe exponate; Millicent Rogers Museum - ofera o colectie impresionanta de obiecte de artizanat nativilor americani si hispanici; si Taos Art Museum – care afiseaza o multime de exponate de catre artistii locali.

Pentru un oras in mijlocul pustietatii, Taos are o multime de atractii. De la numeroasele galerii de arta si magazine din oras la locuintele vechi magnifice situate in Taos Pueblo, Taos are multe de oferit pentru aproape fiecare stil de viata. Popular pentru cultura sa infloritoare nativ americana, peisajul frumos si statiunea de schi din apropiere, orasul este una dintre destinatiile de top din New Mexico pe tot parcursul anului.

Taos