Informatii utile Taos

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -08:00

Taos este recunoscuta pentru


shopping
gastronomie
peisaje

Cand este indicat sa vizitati orasul Taos

Taos are un climat temperat. In lunile de vara, din iunie pana in septembrie, veti gasi clima calda, vreme uscata, insorita, si seri reci. Vara ofera temperaturi de aproximativ 34 °C. Primavara si toamna sunt anotimpuri placute in Taos, cu zile frumoase, insorite.

Temperaturi medii lunare in Taos, America

Vreme umeda este raspandita destul de uniform de-a lungul anului, cu toate ca ploile sunt mai frecvente in timpul lunilor iulie si august.

Clima de iarna in Taos este, in general rece, cu nopti geroase intre noiembrie si martie. Ianuarie este luna cea mai rece, cu temperaturi cuprinse intre 8 °C si - 6 °C. Ninsorile pot aparea in timpul lunilor de iarna.

Ce sa luati in bagaj

Adaugati in bagajul dumneavoastra hainele potrivite sezonului ales pentru vacanta; incaltaminte confortabila; articole de toaleta si consumabile medicale. Nu uitati aparatul de fotografiat, de mare ajutor pentru imortalizarea celor mai frumoase momente ale vacantei!

Modalitati de plata in Taos

Moneda orasului este dolarul american. Veti gasi cu usurinta ATM-uri (cashpoints), in tot orasul. Cardurile de credit si cecurile de calatorie sunt acceptate pe scara larga. Bancile opereaza, in general, de luni pana vineri de la 8 la 17.

Transportul in Taos

Cottam Walker este singura companie care inchiriaza automobile in Taos. Un automobil tip SUV sau un alt vehicul 4WD este recomandat in lunile de iarna.

Daca doriti un taxi este necesar sa sunati in prealabil pentru a rezerva. Orasul este foarte usor de explorat pe jos, si fiecare dintre cele trei cartiere majore din Taos sunt legate prin serviiciile de autobuz local. Calatoria cu taxiul este intr-adevar necesara numai in cazul in care doriti sa explorati mai departe, in afara orasului.

Shopping in Taos

Atunci cand mergeti prin magazinele din Taos, cautati produsele fabricate pe plan local Mocasinii lucrati in Taos sunt celebri in intreaga lume. In magazinele din Taos veti gasi superbe haine pentru copii, haine din piele, bijuterii care satisfac orice gust si buzunar. Veti gasi, de asemenea, elemente frumoase din staniu si din lemn, ceramica si multe altele.

Taos Plaza este centrul orasului Taos. Aici exista magazine si galerii care ofera produse autentice. Zona East Kit Carson Road este, de asemenea, o zona recomandata pentru cumparaturi.

Taos