Transport America

Calatoria cu avionul in Statele Unite ale Americii

Statele Unite ale Americii pot fi traversate in cinci ore de la est la vest si in doua ore de la nord la sud. O concurenta puternica intre companiile aeriene a dus la o varietate larga pentru acest mijloc de transport. Categoriile de tarife includ: prima clasa, economic, excursie si discont. Zborurile de noapte sunt, in general, mai ieftine.

Companiile aeriene care ofera zboruri interne bugetare s-au extins in servicii. In cazul in care calatoriti pe plan intern, verificati tarifele pentru AirTran, Frontier, JetBlue, Southwest si Spirit.

Calatoria cu masina in Statele Unite ale Americii

Transportul cu o masina este un mod minunat de a vedea SUA, dar distantele pot fi imense - de exemplu, 4,716 km intre San Francisco si New York City. Cu toate acestea, pentru acei vizitatori cu suficient timp, calatoria rutiera este un mod ideal de a observa vastitatea si diversitatea tarii.

Inchirierea de rulote - asa numitele "vehicule de agrement" - este facila. Preturile pentru inchirieri variaza considerabil, depinzand de aceiasi factori care afecteaza preturile de zbor: sezonalitate, locatia de inchiriere sau de sosire si disponibilitatea actuala. Cruise America are mai mult de 130 de site-uri de inchiriere in SUA.

Marile companii internationale pentru inchirieri de masini au birouri la toate aeroporturile si in cele mai multe orase. O taxa va fi probabil adaugata in cazul in care autovehiculul este depozitat intr-un oras diferit fata de cel din care a fost preluat. Varsta minima pentru inchiriere este de 25 de ani, dar unele companii permit inchirierea si soferilor mai tineri contra unei taxe suplimentare.

Calatoria cu taxiul in Statele Unite ale Americii

Serviciul de taxi variaza considerabil de la un oras la altul si nu este disponibil in toate zonele rurale. In orasele mari taxiurile sunt usor de identificat si pot fi gasite cu usurinta. In orasele mai mici este posibil sa fie nevoie sa apelati la un dispecerat pentru a solicita un taxi.

Calatoria cu bicicleta in Statele Unite ale Americii

Calatoria cu bicicleta nu este cel mai usor mod de a vedea SUA, pe multe autostrazi si drumuri importante mersul pe bicicleta fiind interzis. In cazul in care alegeti totusi sa calatoriti pe doua roti, purtati o casca si un echipamentul de protectie corespunzator - cum ar fi luminile pe bicicleta.

Calatoria cu trenul in Statele Unite ale Americii

Ca si autocarul, trenul nu este o metoda deosebit de rapida de calatorie in Statele Unite, dar exista mai multe optiuni de servicii, in special in nord-estul Statelor Unite.

Transport public in orasele din Statele Unite ale Americii

In SUA exista numeroase sisteme de metrou in functiune in marile orase. Exista, de asemenea, mai multe linii de tramvai si de troleibuz, inclusiv tramvaiele de epoca gasite in San Francisco - desi in multe orase automobilul va fi o necesitate din cauza lipsei de transport public.

Aproape toate trenurile de lung parcurs sunt operate de compania Amtrak, care serveste mai mult de 500 de comunitati din 46 de state si trei provincii canadiene. Sistemul feroviar nu este considerat cel mai bun mod de a calatori in cadrul Statelor Unite ale Americii, deoarece trenurile pot fi lente, rare si scumpe.

Unele companii independente ofera rute scurte, de multe ori in locuri pitoresti, in trenuri de epoca. Aceste rute sunt adesea o idee buna pentru calatorii care doresc sa ajunga la locatii naturale.

Exista comunicatii extinse de apa de-a lungul coastei si de-a lungul raurilor si lacurilor mari. Raul Ohio, spre exemplu, ofera trafic pe apa mai mult decat orice cale navigabila interioara din alta tara.