Despre Tucson

Tucson este un al doilea oras ca marime a populatiei din statul Arizona, Statelor Unite ale Americii. Acest oras este sediul comitatului Pima, fiind situat in desertul Sonora, in sud-estul statului arizonean, la circa 188 de km sud-est de capitala statului, orasul Phoenix, si la 94 de km nord de granita Statelor Unite cu Mexic. Orasul Tucson ofera un bogat patrimoniu hispanic si Nativ American.

Acest oras promoveaza turismul, principalul centru de informare turistica fiind Metropolitan Tucson Convention and Visitors Bureau, situat langa South Church Ave, pe Broadway. Aici veti gasi cele mai recente informatii in materie de turism. Principalele domenii turistice ale orasului includ Tucson's Armory Park, Barrio Historico, El Presidio Historic, Fourth Avenue si Foothills Districts.

Tucson ofera numeroase atractii turistice, inclusiv Old Tucson – un parc tematic, folosit ca decor pentru numeroase filme la Hollywood; Tucson's Flandrau Science Center si Planetarium - atractie turistica ideala pentru astronomi, cu un telescop public si expozitii interactive; Reid Park Zoo – cu o colectie variata de animale si activitati pentru copii, precum si Tucson Museum of Art and Historic Block - un mare complex ce cuprinde cinci case istorice.

Printre alte atractii turistice din Tucson se numara Pima County Courthouse - o cladire in stil spaniol colonial, datand de la 1927; Tucson's El Tiradito - un istoric altar interesant; A' Mountain (Sentinel Peak) - ce ofera vederi spectaculoase; Sosa-Carillo-Fremont House – o cladire datata la mijlocul secolului al XIX- lea, ce ofera excursii gratuite cu ghid; Biosphere 2 Center – o statiune stiintifica care dispune de o padure luxurianta tropicala, si numeroase parcuri si gradini, inclusiv Tucson Botanical Gardens, Fort Lowell Park si Tohono Chul Park.

Intre principalele muzee si galerii de arta din Tucson se numara Pima Air and Space Museum (PASM) - cel mai mare muzeu de acest gen din vestul Americii, cu peste 250 de aeronave; Tucson's Arizona Sonora Desert Museum - care contine o gradina zoologica si gradini botanice; Arizona Historical Society's Museum - cu informatii istorice despre sud-vestul Americii si Mexicul de nord; International Wildlife Museum - care ofera informatii despre fauna salbatica si multe exponate animale; Tucson Children's Museum; Arizona State Museum (ASM) - unul dintre cele mai mari muzee antropologice din Statele Unite ale Americii; Tucson Museum of Art - cu expozitii ale artistilor locali si internationali; si University of Arizona Museum of Art - o colectie cuprinzatoare de lucrari americane si europene de arta.