Despre Washington

Washington D.C. este capitala Statelor Unite, fondata in 16 iulie 1790. Orasul Washington a fost initial un municipiu separat de teritoriul federal pana cand un act al Congresului din 1871 a stabilit un singur guvern, unificand toate municipiile intr-un singur district. Orasul poarta acelasi nume cu statul american Washington, care este localizat pe coasta Pacificului.

Washington este unul dintre cele mai frumoase orase din America, plin de monumente, memoriale, arhitectura impresionanta si parcuri publice mari. Pe tot parcursul anului, Washington DC are multe festivaluri interesante, parade si evenimente sportive.

Acest oras puternic este, dupa cum am spus, capitala SUA, aici avand ocazia sa vedeti si Casa Alba, cladire finalizata in 1800 si resedinta oficiala de stat a fiecarui presedinte american.

Washington DC are multe obiective turistice de renume mondial si puncte de reper importante, iar acestea includ Biroul Federal de Investigatii (FBI) - situat in centrul orasului; Biblioteca Congresului - Biblioteca Nationala a Americii, de fapt, cea mai mare biblioteca; Parcul National Zoologic - faimos pentru cele doua panda gigant, Mei Xiang si Tian Tian; si Centrul Verizon (fostul MCI Center) - o imensa arena ce gazduieste numeroase concerte si evenimente sportive anuale pentru aproximativ 20.000 de spectatori, deschis in 1997, la un cost de aproximativ 200 milioane USD.

Exista un numar mare de muzee in capitala Americii, dintre care multe sunt gratuite, oferind o gama larga de informatii interesante despre istoria acestui oras epic: Muzeul National de Istorie Americana - cu elemente neobisnuite care reflecta aspecte ale culturii americane de-a lungul anilor; Muzeul Arhivelor Nationale – care gazduieste unele dintre cele mai importante documente din America, cum ar fi legendara Constitutie a Statelor Unite si Declaratia de Independenta; si impresionantul Muzeu de Stiinta, care este unul dintre cele mai populare din Statele Unite ale Americii. Washington DC are, de asemenea, mai multe galerii de arta, inclusiv Galeria Nationala de Arta, Muzeul de Arta, Galeria de Arta Freer si Colectia Phillips - pentru a numi doar cateva.

Intre cartierele unice ale orasului, se numara: Foggy Bottom, o zona deosebit de istorica situata la vest si nord-vest de Casa Alba gazduind birouri guvernamentale mari si apartamente scumpe. Centrul orasului Washington, cea mai mare suprafata a orasului, este situat la nord si la est de Casa Alba, cu numeroase magazine, teatre, atractii turistice, muzee, restaurante, birouri si multe cladiri iconice. Dupont Circle este cartierul cel mai plin de viata si cosmopolit, gazduind o comunitate gay semnificativa, cu multe cluburi si baruri excelente.

Capitala celei mai puternice natiuni din lume, Washington atrage milioane de vizitatori, cu monumentele sale impresionante si muzeele extraordinare. Cel mai tragic eveniment din capitala natiunii a avut loc la 11 septembrie 2001, cand un avion deturnat s-a prabusit in Pentagon. Din acel moment, controalele de securitate si multe alte masuri luate, au dat orasului o fatada diferita.

Washington