Informatii utile Andorra La Vella

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Catalana
Fus orar: GMT 01:00

Andorra La Vella este recunoscuta pentru


arhitectura
cladiri istorice
lacasuri de cult
puncte de interes
situri religioase
plimbari in aer liber

Trasportul in comun in Andorra la Vella

Desi poate fi o destinatie turistica deosebita, la capitolul transport, puteti intampina ceva dificultati. In primul rand, aici nu exista aeroport, cele mai apropiat fiind cel din Barcelona la 200 km distanta si cel de la Perpignan in France, situat la 128 km. Nu exista nici transport feroviar. Asa ca varianta transportului cu autobuzul este cea mai la indemana. In acest sens, exista linii de autobuz care acopera intreaga suprafata a capitalei. Transportul este asigurat de doua mari companii - Hispano Andorrana si Cooperativa Interurbana Andorrana, o calatorie consta 5.50 euro, iar biletul se cumpara de la sofer. Bineinteles, pe distante mai mici, mai ales pentru itinerarii turisticei in zona centrala a orasului, puteti merge pe jos. Si taxiurile sunt destul de multe in Andorra la Vella. In general, se percepe 1 euro/km, dar trebuie sa fiti atenti, la urcare, ca soferul sa porneaca aparatul de taxat. Mai trebuie mentionat ca tarifele sunt diferite in timpul noptii, dar si in perioada sarbatorilor. Si nu in ultimul rand, puteti inchiria autoturism pe perioada vacantei si biciclete.

Cand este indicat sa vizitati Andorra la Vella

Daca sunteti in cautare de drumetii si escaladari montane, cel mai bine ar fi sa veniti in perioada Aprilie si octombrie. Cele mai calduroase luni in Andorra sunt lunile de vara, iulie- septembrie. Oricum, sezonul estival este si cel mai bogat in evenimente culturale si artistice. Pe de alta parte, trebuie sa retineti faptul ca perioada verii este extrem de aglomerata, motiv pentru care este destul de dificil sa gasiti cazare daca nu aveti rezervare dinainte sa porniti in vacanta. Pentru turistii pasionati de sporturile de iarna, Andorra este acaparata de turisti in luna decembrie si in prima saptamana dupa sarbatorile de iarna. Oricum, sezonul de ski aici este deschis din decembrie pana in martie, asa ca exista posibilitatea sa evitati aglomeratia.

Temperaturi medii lunare in Andorra la Vella, Andorra

Moneda oficiala in Andorra la Vella

Moneda utilizata in Andorra la Vella este euro. Puteti folosi cardurile care sunt acceptate peste tot. De asemenea, ATM-urile sunt destul de multe.