Ghid turistic Arinsal

Recomandat pentru: schi, snowboard, relaxare, natura

Despre Arinsal

Arinsal este o statiune din Andorra, localizata la o altitudine intre 1550 m – 2560 m. Pe perioada verii, aici ii gasiti atat pe cei care iubesc plimbarile in aer liber cat si pe biciclisti. Este locul ideal pentru cei care vor sa se relaxeze admirand in jur un peisaj montan minunat. Iarna, incepatorii se pot bucura de schi si de snowboard.

La inceput, in anul 1970, Arinsal a fost printre singurele statiuni de schi private. Se pare ca in anul 2001 o telecabina a unit Arinsal si statiunea Pal ca in prezent sa existe statiunea montana Pal – Arinsal.

Primele teleschiuri au fost instalate in Arinsal in anul 1973 de catre Joseph Serra. Vara, statiunea de schi din Arinsal este transformata intr-un parc, mai exact in Parcul Vallnord.

Aceasta statiune a fost imbunatatita odata cu constructia telescaunului legat cu orasuul Pal. Statiunea are mai multe sate cu cateva cladiri construite din piatra avand o culoare inchisa ceea ce ii ofera o imagine rustica. Se pare ca Arinsal mai este cunoscuta datorita localurilor prietenoase si primitoare. Telegondola este mijlocul de transport cel mai important al statiunii deoarece cu ajutorul ei se ajunge la partii. Astfel, turistii care sunt cazati prin preajma sunt intr-adevar privilegiati. Dupa telegondola urmeaza telescaunul care  in ultimii ani a fost modernizat avand intre 2 si 6 locuri. Aceasta statiune se afla la o distanta de 10 km de capitala Andorra la Vella. In statiune exista un numar de 41 de partii semnalizate iar lungimea partiilor este de 63 km.

Arinsal poate fi cea mai buna alegere in ceea ce priveste familiile, deoarece aici puteti gasi un teren natural de schi. Instructorii de schi de aici sunt de origine britanica. Daca sunteti interesati de baruri, trebuie sa stiti ca exista cateva dupa cum urmeaza: Derby care este un bar specific irlandez, Quo Vadis care te face sa te relaxezi intr-o atmosfera englezeasca, La Jungla si Disco Pub Solana. De asemenea, puteti servi masa si la unul din restaurantele El Planells avand mancare locala, Bella Italia cu mancare specifica italiana, Surf fiind specific argentinian, Mexic Obelix fiind specific mexican.

De asemenea, va puteti distra in Centrul de Sport din Ordino care se gaseste la o distanta de 5 km. Patinoarul Palau de Gel din Canillo aflat la 25km distanta de statiune. Iar Celebrul Spa Caldea din Andorra la Vella va poate oferi piscine interioare si exterioare, fantani si cascade, saune si jacuzzi.

Este de retinut faptul ca peste jumatate din clientii acestei statiuni sunt incepatori in ceea ce priveste sporturile de iarna. Turistii pot cumpara schiuri pentru a incerca minunatele piste din Arinsal. De asemenea, se pot abona la telegondola si daca sunteti interesati, va puteti rezerva si locuri la scoala de schi si snowboard.

Din 63 km de partii, 10 % este pentru incepatori, 39 % pentru intermediari, 39 % pentru avansati, 12 % pentru experti iar 19 % din partii sunt acoperite cu zapada artificiala. Asadar, aceasta statiune este perfecta pentru familii deoarece aici puteti gasi foarte multe activitati si programe specifice sezonului de iarna.

Arinsal