Ghid turistic Caldea

Despre Caldea

Orasul Caldea, in traducere libera “tonic si cald”, este cel mai mare SPA din Europa, situat intr-o zona montana si care ofera 6000 de metri patrati de saune, jacuzzi, piscine, cascade, bai termale si multe alte facilitati pentru cei care adora acest gen de activitati. Se poate spune, fara sa exageram, ca este un paradis dedicat celor care simt nevoia de odihna si relaxare.

Orasul Caldea foloseste apa termala ce izvoraste din Escaldes-Engordany la o temperatura de aproximativ 68 grade Celsius. Inca din vremea romanilor, tinutul era renumit pentru apele termale existente aici, denumirea orasului provenind tot din limba latina (numele orasului provine din termenul latin “calidae”).

Dupa 2000 ani de existenta, orasul Caldea va ofera in continuare toate conditiile unei vacante relaxante si, dupa cum spun localnicii, “o intalnire cu apa in toate formele posibile, de la abur la gheata”.

Desi “atractia” principala ramane apa termala, este bine de stiut ca orasul Caldea nu este un centru medical si nu este necesar controlul medical prealabil. Turistii nu vin in Caldea pentru tratament, ci pentru relaxare si odihna. De aceea, orasul Caldea este considerat mai degraba un paradis acvativ modern.

In Caldea nu exista nici un hotel in sensul strict al cuvantului, insa centrele SPA pot oferi conditii similare de cazare, in regim de 2, 3 sau 4 stele. Suplimentar, exista si apartamentele de vacanta care pot fi inchiriate pentru cei care doresc sa petreaca o vacanta in aceasta statiune.

Caldea