Ghid turistic Canillo

Recomandat pentru: cladiri istorice, situri religioase, arhitectura, lacasuri de cult, monumente

Despre Canillo

Orasul Canillo, aflat in partea de nord – est a tarii, are o populatie de 4000 de locuitori si se gaseste la o altitudine de 1531m, mai exact pe panta unui munte. Fiind una dintre cele 7 parohii ale Andorrei, Canillo este un loc linistit unde veti regasi o imbinare perfecta intre vechile si noile constructii. Este format din urmatoarele mici sate si catune: Canillo, Soldeu, Sant Pere del Tarter, Sant Pere del Ransol, l’Aldosa, el Vilar, Meritxell si Molleres.

Canillo este impartit in doua de un rau ce curge prin mijlocul sau, sporind farmecul acestui orasel pitoresc. Va puteti plimba pe drumuri vechi, puteti admira casele vechi cu balcoane din lemn si grilaje din fier. Aici veti regasi si o biserica avand una dintre cele mai mari clopotnite din Andorra. In interiorul acestei biserici se gaseste o mica statuie a lui Iisus.

In Canillo veti gasi cateva si obiective turistice, cum ar fi Sanctuarul Meritxell, Crucea celor Sapte Brate si Sant Joan de Caselles.

Top obiective turistice Canillo

Biserica Sant Joan de Caselles din Canillo
Biserica Sant Joan de Caselles din Canillo

Biserica Sant Joan de Caselles a fost construita in secolele al XI-lea si al XII-lea avand un stil lombard romanesc.

Crucea celor Sapte Brate din Canillo
Crucea celor Sapte Brate din Canillo

Crucea celor Sapte Brate este o constructie care initial a avut sapte brate dar unul s-a pierdut. Aceasta constructie din stil gotic, se gaseste pe drumul...

Sanctuarul Meritxell din Canillo
Sanctuarul Meritxell din Canillo

Sanctuarul Meritxell a fost dedicat Fecioarei din Meritxell, sfanta patroana a Andorrei. Aceasta constructie s-a ridicat in secolul al XII-lea si a fost...

Canillo