Ghid turistic El Pas De La Casa

Recomandat pentru: schi, snowboard, alte atractii

Despre El Pas De La Casa

Orasul Pas de la Casa este o statiune montana din Andorra. Denumirea acestei statiuni provine de la faptul ca pe vremuri in aceasta zona se gasea o coliba de pastori fiind practic un punct de reper pentru cei care treceau raul Ariege pe aici. Numele „Pas de la Casa” inseamna Trecatoarea Casei. Aici in fiecare an s-a construit cate un nou teleferic. De asemenea, veti regasi si minunatele magazine duty-free.

Aceasta statiune se afla la cateva sute de metri fata de granita cu Franta. Este situata la 2050 m altitudine, avand o altitudine maxima de 2640 m, reprezentand cea mai inalta statiune din Pirinei. Statiunea este inconjurata de un peisaj superb, in acelasi timp bucurandu-se atat de ninsori abundente cat si de soare si cer senin.

In aceasta statiune sunt cele mai bune scoli de schi din Andorra. In acelasi timp, aici puteti gasi centre si scoli de schi pentru copii intre 4 – 8 ani.
In anul 2004, Soldeu s-a unit cu El Pas de la Casa, astfel formadu-se una din cele mai mari zone de schi din Pirinei, Grandvalira, cu aproape 200 km de piste legate prin teleferice ce se extind pana in Franta.

Ca si obiective turistice aveti Biserica Saint Climent de Pal reprezentand un obiectiv turistic foarte atragator si interesant, fiind ridicata inca din secolul al XI-lea si care a fost foarte bine pastrata pana in prezent.

Daca doriti sa iesiti seara intr-un bar, barul Bilboard este unul din cele mai atractive baruri de noapte. Alta optiune poate fi Kamikaze Surf Bar, un local care este atat bar cat si restaurant deschis intre orele 17:00 – 3:00. Kamikaze Surf Bar este locul ideal pentru a-ti petrece ziua cu o muzica si mancare execelenta. La Perla Negra este un bar cu mese si de biliard si acces la internet. De asemenea, puteti incerca si barul irlandes Milwaukee. Dar, pentru a servi masa aveti restaurantul Marisqueria Campistrano, Rastaurantul Marmita si Restaurantul Bella Italia.

Daca doriti sa va petreceti vacanta in Pas de la Casa, gasi multe oferte de cazare la Hotelul Cims, Hotel Font d’Argent, Hotel Kandahar, Hotel Snow Lake Residencia, Hotel Cims Pas de la Casa.

El Pas De La Casa