Ghid turistic Erts

Recomandat pentru: schi, relaxare, natura

Despre Erts

Unii spun ca Erts este un mic orasel, iar altii ca ar fi un sat. Oricum ar fi, Erts este o destinatie perfecta pentru vacanta, asezamantul fiind situat in partea de vest a tarii, care face parte din regiunea Masana. Erts este o dovada vie prin care se pastreaza radacinile traditionale si culturale, trecutul imbinandu-se armonios cu modernul din prezent. Imprejurul statiunii exista numeroase locuri in care turistii pot merge la schi. Printre acestea se numara Resortul Pal, la aproximativ 4 kilometri distant, Resortul Topor sau Resortul Guzet. Erts si-a conservat de-a lungul timpului patrimoniul tocmai pentru a da farmec locului din punct de vedere turistic.

Pe langa peisajele pe care le puteti admira in Erts, puteti sa va bucurati si de Ferrata Erts, care este de fapt o modalitate de a practica sportul prin alpinism in aer liber. Turistii se echipeaza cu cabluri si parcurg intreaga Ferrata. Se pot face si drumetii prin Erts sau se poate face camping, in special in timpul verii. Nici o plimbare prin padurea care inconjoara lacul Engolaster nu trebuie ratata. Pe dealurile din Encamp se practica si ciclismul montan pentru cei care doresc sa se aventureze. Inaltimea Ferratei este de 190 metri, iar urcarea dureaza aproximativ o ora si patruzeci de minute.

Pe de alta parte, Roc de la Cauba este o piatra impresionanta, inalta de 1818 metri care pazeste intrarea in valea Arinsal. Plimbarea incepe din Erts, de la o altitudine de 1340 de metri si dureaza aproximativ o ora si jumatate. Dificultatea este medie, insa inceputul e putin mai dificil. Traseul este in intregime prin padure, insa de la 1818 de metri aveti o priveliste uimitoare asupra Erts si a altor trei vai minunate. Roc de la Cauba este o stanca calcaroasa, lipsita de vegetatie. Trebuie sa fiti foarte atenti pe tot parcursul, in special daca aveti copii.

Erts