Informatii utile Andorra

Date generale


Capitala: Andorra la Vella
Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Catalana
Fus orar: GMT 01:00
Religie: Crestini (89.5%), Alte religii (10.5%)

Andorra este recunoscuta pentru


arhitectura
cladiri istorice
lacasuri de cult
situri religioase
atractii inedite
cultura
istorie

Regimul vamal in Andorra

Nu se aplica reglementari vamale. In functie de sosire si de plecare, trebuie sa tineti seama de tarifele vamale spaniole si / sau franceze, si de reglementarile privind schimbul valutar.

Posibilitati de cazare in Andorra

In zonele populate se gasesc numeroase hoteluri si pensiuni pentru toate buzunarele, cele mai multe deschise in timpul verii si in sezonul de schi. Cabanele montane ofera cazare ieftina peste noapte in conditii modeste. Mai multe campinguri avand centre comerciale in vecinatate sunt situate in districtele municipale, existand totodata si parcari pentru rulote. Asadar, puteti gasi foarte multe optiuni de cazare la toate preturile.

Ce sa luati in bagaj

Pentru o astfel de calatorie, ar trebui sa luati haine pentru orice vreme si pentru diverse activitati in aer liber. Nu uitati sa luati si cateva haine de vara.

Perioada optima de vacanta in Andorra

Varful sezonului de drumetie si alpinism este din iunie pana in septembrie. Asadar, primavara si toamna sunt perioadele favorite, deoarece vara poate fi foarte calduroasa cu risc de furtuni spre seara. Primavara plantele sunt mai frumoase, iar toamna este adesea calda si uscata. Sezonul de schi dureaza din decembrie pana in aprilie.

Temperaturi medii lunare in Andorra

Aeroporturi in apropiere de Andorra

Pe partea franceza, aeroportul Pau Pyrénées se afla la 64 km la nord de granita, la fel ca aeroportul Tarbes-Lourdes-Pyrénées. De asemenea, pot fi folosite si aeroporturile de la Biarritz, Toulouse si Carcassone. Pe partea spaniola sunt mai putine, aeroportul Barcelona fiind cel mai important, la 128 km de Andorra, in timp ce aeroportul Girona se gaseste la 192 km de Andorra.

Numere de urgenta in Andorra

Politie 110
Salvare 110
Pompieri, Asistenta rutiera 820890