Ghid turistic Soldeu

Recomandat pentru: schi, snowboard, golf, relaxare, natura

Despre Soldeu

Soldeu se afla la o distanta de 19 km de Andorra la Vella si se afla la 1800 m altitudine. Soldeu este o statiune de schi importanta ce este frecventata anual de turisti francezi, spanioli si britanici, datorita partiilor lejere, potrivite pentru persoanele incepatoare si mai putin experimentate. Pe perioada verii, Soldeu se transforma intr-o statiune de munte minunata, unde se desfasoara diverse activitati, cum ar fi golful, ciclismul, plimbari, alpinism si multe altele.

Gondola care porneste din Soldeu se ridica la o inaltime de 2250 m, acolo unde pot fi gasite restaurante, baruri si scolile de schi. Tot aici gasiti si magazine de unde va puteti achizitiona echipamente de schi si de snowboard. Se vorbeste limba catalana, dar datorita turistilor, in restaurante si magazine se vorbeste limba engleza. Limba engleza se mai vorbeste si de catre instructorii de schi.

Este de retinut faptul ca Soldeu este o statiune foarte linistita, amplasata pe drumul ce duce din Franta in Andorra la Vella. Langa Soldeu pe o distanta de 1.40 km este El Tarter iar la o distanta de 5.80 km se gaseste Canillo. Practic, acestea reprezinta cele mai importante statiuni turistice.

Partiile din Soldeu se unesc cu partiile din Pal de la Casa pentru a forma zona Grandvalira. Partiile sunt cuprinse intre 1710 si 2560 m.

Chiar daca dupa denumirea statiunii Soldeu (Zeul Soarelui), in aceasta zona cad ninsori abundente. Are foarte multe zone frumoase de vizitat, zone atractive, peisaje minunate, hoteluri de lux, iar baruri si restaurante puteti gasi peste tot. Barul Avalanche va introduce intr-o atmosfera englezeasca iar daca doriti sa serviti  masa la un restaurant, puteti alege dintre o varietate de restaurante dupa cum urmeaza : restaurantul catalan traditional Borda del Rector, Fat Alberts Restaurant, restaurantul The Merlot care este deschis doar iarna, The Roc care serveste mancaruri delicioase din bucataria internationala si restaurantul indian The Squirrel.

Ca si distractii aveti un centru de sport cu patinoar interior, terenuri de squash si o piscina acoperita. 193 km de partie se imparte astfel 16 % pentru neinitiati, 35 %  pentru incepatori, 29 % pentru avansati, 20 % pentru experti. Exista 67 de schi lifturi, 14 telescaune de mare viteza, 16 telescaune si 3 telecabine.

Chiar daca Soldeu are un numar limitat de magazine, vizitatorii interesati de shopping poti face o vizita in capitala Andorra la Vella.
Acest loc minunat, relaxant, perfect pentru a-ti petrece vacanta sau concediul iti poate oferi cateva zile de neuitat.

Soldeu