Ghid turistic Anglia. Informatii utile si recomandari despre atractiile turistice, destinatiile si orasele din Anglia

Destinatii turistice in Anglia

Ghid turistic Anglia

Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord (denumirea oficiala) se intinde pe o suprafata de 244.110 kmp si are capitala la Londra. Moneda oficiala este lira sterlina, iar limba oficiala este engleza. Din punct de vedere demografic, Marea Britanie are un numar total de 63.181.775 locuitori (la recensamantul din 2011), avand o densitate medie de 242,3 locuitori/kmp si o speranta de viata de 74,7 ani pentru barbati si 79,7 ani pentru femei. Marea Britanie include Anglia, Tara Galilor si Scotia.

In prezent, in Anglia exista regiuni de dezvoltare conduse de cate o Agentie de Dezvoltare Regionala, considerata un prim pas spre un guvern regional si de o Camera Regionala, care supravegheaza, printre altele, Agentia. In Anglia, nivelele intermediar si local se intrepatrund: exista 34 de Consilii de Comitat, cu membri alesi prin sufragiu universal direct, care supervizeaza activitatea celor 238 de Consilii districtuale, dar si alte 47 de Consilii de autoritate unica a comitatelor si 36 de Consilii districtuale metropolitane.

Inima si sufletul Marii Britanii moderne, capitala Londra, nu este numai centrul financiar si guvernamental al natiunii, ci si una dintre cele mai marete capitale ale lumii. Veti gasi aici: muzee uriase, palate luxoase, autobuze cu etaj, simboluri turistice, ca Big Ben si Westminster Abbey.

La sud-est de Londra, se afla locul in care William Cuceritorul a debarcat la sosirea din Franta, pentru a-si revendica natiunea si a construi cetati in toata tara, o regiune verde si placuta, ce se intinde de-a lungul coastei engleze. Pentru londonezi, zona poate parea o suburbie mai intinsa, dar pentru turisti inseamna mult mai mult. Situat pe malul marii, neconventionalul oras Brighton traieste prin atmosfera sa artistica, bucataria de calitate si legendara scena a vietii de noapte.

Din comitatele Hampshire, Dorset si Wiltshire incepe autentica regiune rurala engleza de dealuri line, pasuni verzi, orasele, tihna si liniste. Jane Austen si Thomas Hardy se numara printre scriitorii care au gasit inspiratie aici si pelerinii literari le calca pe urme.

Toate sondajele nationale arata ca majoritatea britanicilor si-ar dori sa traiasca in comitatele Somerset, Devon si Cornwall din partea sud-vestica a Angliei. Motivul este simplu: curentii oceanici mentin regiunea mai insorita si mai calda decat restul tarii (Eden Project si alte parcuri beneficiaza de acest climat) si multe plaje sunt acoperite cu nisip, nu cu pietre.

Valea Tamisei este practic o suburbie a persoanelor care lucreaza in Londra. Frumoasa ca un tablou, faimoasa regiune Cotswold este o mica bijuterie plina cu sate tihnite, casute adorabile din pietre aurii cu gradini perfect intretinute, biserici grandioase, anticariate de lux si locuitori rurali modesti si conservatori.

In nord vest, se gasesc doua dintre cele mai mari si mai realiste orase ale Angliei. Nord-vestul Angliei ofera, de asemenea, superbe si bine-cunoscute peisaje rurale, precum si resedinte splendide, astfel incat veti avea parte de doua experiente foarte diferite. Liverpool traieste si acum de pe urma faimei Beatles-ilor si, la fel ca invecinatul Manchester, si-a transformat o parte dintre docurile si antrepozitele vechi in muzee interesante, malluri moderne, hoteluri luxoase, restaurante si complexe de locuinte. Ambele destinatii sunt faimoase si alaturi de Londra, sunt intre preferintele turistilor romani. Cea mai frecventa modalitate de a le vizita este achizitionarea unui pachet de weekend in Anglia.

Marginita de Scotia, de bratul de mare Solway Firth, golful Morecambe si Marea Irlandei, regiunea Lake District (Districtul Lacurilor) este uluitor de frumoasa, cu dealuri neregulate, mlastini salbatice, casute din piatra si lacuri care sclipesc argintiu. Pe masura ce mergeti spre nord, peisajul devine si mai spectaculos, asa ca alegeti-va traseul in mod corespunzator.

Spune si prietenilor tai:

Mai multe despre Anglia

Top evenimente

Sep

16

Festivalul International de Gatit din Southampton

O necesitate si o desfatare pentru toti impatimitii de mancare, Festivalul International de Gatit din Southampton atrage in competitie …

Detalii

Apr

15

Comemorarea celor 100 de Ani de la Scufundarea Vasului Titanic de la Southampton

Evenimente speciale sunt planificare pentru a comemora 100 de ani de la scufundarea Titanicului in 15 Aprilie 1912 dupa …

Detalii

Mai

31

Festivalul Roman din York

Festivalul Roman din York comemoreaza si sarbatoreste istoria romana a orasului York, pe tot cuprinsul acestuia. Data (urmeaza sa fie …

Detalii

Mai

1

Carnavalul de la York

Carnavalul din orasul York este un weekend distractiv, sarbatorit cu ocazia zilei de 1 Mai, si se adreseaza tuturor. …

Detalii

Iun

30

Festivalul Strawberry Fair de la Cambridge

Strawberry Fair este un festival gratuit de muzica, teatru, arta si artizanat. Data (urmeaza sa fie confirmata): Iunie

Detalii

Top obiective turistice

Turnul Londrei

Turnul Londrei

Cel mai remarcabil sit istoric al Londrei, Turnul (Tower of London) a servit, de-a lungul celor peste 900 de …

Detalii
Podul Tower Bridge din Londra

Podul Tower Bridge din Londra

Un binecunoscut simbol londonez, Tower Bridge a fost construit intre anii 1886 si 1894, fiind considerat una dintre marile …

Detalii
Universitatea din Oxford

Universitatea din Oxford

Universitatea Oxford nu este un singur campus usor identificabil, ci un ansamblu de peste 39 de colegii risipite in …

Detalii
Castelul din Lincoln

Castelul din Lincoln

Lincoln Castle este un castel construit in Lincoln, Anglia, in timpul secolului al XI-lea de catre William Cuceritorul pe …

Detalii
Catedrala din Norwich

Catedrala din Norwich

Catedrala Norwich este o catedrala engleza dedicata Sfintei Treimi, situata in Norwich, Norfolk. Aceasta este biserica catedrala a Eparhiei …

Detalii