Ghid turistic Basingstoke

Recomandat pentru: shopping, natura, restaurante

Despre Basingstoke

Basingstoke este un mic oras din Marea Britanie, cu o populatie de 82.913 locuitori la ultimul recensamant, din 2008. Este situat in partea central-sudica a Angliei, in nord-estul comitatului Hampshire. Este un oras-targ stravechi, ce s-a extins in anii ’60. Datorita multitudinii de sensuri giratorii, i se mai spune „Roundabout City” (Orasul sensurilor giratorii). In ciuda marimii sale mici, orasul este un centru economic stabil, cu o rata de somaj foarte mica.

Istoria recenta a orasului nu este una dintre cele mai pasnice. In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, Basingstoke a fost unul dintre orasele-tinta. A fost bombardat violent, iar Biserica St. Michael’s a fost cea mai afectata cladire. Dupa incheierea razboiului, populatia orasului a ramas de aproximativ 25.000 de locuitori, crescand ulterior treptat. In 2003 orasul s-a aflat pe locul 9 intr-un top al celor mai urate locuri de locuit in Marea Britanie. Acest lucru a determinat inceperea campaniei „Basingstoke – Un loc de care sa fii mandru”, care a schimbat perceptia lumii despre oras, invaluindu-l intr-o aura pozitiva.

Principalul centru comercial din orasul Basingstoke este „Festival Place”, deschis in octombrie 2002, aducand multe beneficii orasului odata cu el. Principalele zone comerciale sunt „The Malls” si „Top of the Town”, unde se gasesc diferite magazine. Un nou centru s-a deschis in vara anului 2011. „Top of the Town” reprezinta centrul istoric al orasului, aici intalnindu-se Willis Museum, Vechea Primarie si Teatrul Haymarket. Principalele evenimene nocturne au loc aici sau in „Festival Square”. Ceva mai departe de centrul orasului exista o piscina, numita Aquadrome, deschisa in luna mai a anului 2002, localizata intr-un parc ce ofera, de asemenea, o alee de bowling, un club de Bingo, cinema-uri, Muzeul Milestones si altele.

Constructia cea mai impresionanta a orasului este biserica anglicana „St.Michael’s Church”, finalizata in anul 1464. Face parte din categoria „Grade I listed buildings”, ceea ce inseamna ca aceasta nu poate fi daramata, dar nici modificata.

Basingstoke