Ghid turistic Bath

Recomandat pentru: arhitectura, cetate, izvoare termale, muzee, istorie, shopping

Despre Bath

In ciuda caracterului puternic englezesc, Bath se dovedeste a fi, in primul rand, o minune a continentului european, acelasi gen de oras care ne-ar face sa ne oprim din drum, asa cum ar face-o destinatiile mai faimoase de profil, din Italia sau Franta. Fiecare din atractiile pe care le ofera, vazute de milioane de ori in special de turistii de pe insula, ascunde ceva nou - trasee tacute se unduiesc de-a lungul raului si canalului, ingerii sculptati in piatra se odihnesc linistiti la portile capelelor fermecatoare ale orasului. Si pentru iubitorii de cultura exista ceva de facut, in cele cateva muzee, micute dar cochete.

In acelasi timp, in ciuda aspectului de fatada, generat de marketing in ultima perioada de timp, Bath incearca sa-si creeze o noua personalitate, ajutandu-se de inzestrarea naturala si adaugand acesteia locatii demne de atentie, raspandite pe strazile inguste, colinare. Astfel s-au nascut zecile de buticuri, restaurante si cafenele. Una peste alta, facilitatile de cazare in Bath, in general afaceri de familie, ofera conditii bune de sejur, plus micul dejun clasic britanic.

Aceasta locatie faimoasa este, de fapt, descoperirea romanilor si dateaza de peste 2.000 de ani, primind vizitele diverselor personalitati cu sange albastru, tot de atata vreme. Valoarea si vechimea au fost apreciate de toata lumea, fiind recunoscute oficial in momentul in care Bath a fost listat intre obiectivele protejate UNESCO. Un oras vibrant si incantator, Bath combina armonios istoria sa fascinanta cu diversitatea muzeelor, galeriilor si gradinilor sale, transformandu-se, pentru fiecare dintre noi, intr-o destinatie turistica unica si captivanta.

Ar fi ciudat sa vizitati Bath si sa nu doriti sa vedeti Baile Romane si camera pompelor, unul din cele mai faimoase monumente britanice si unicul izvor cu apa fierbinte de pe insula. Din pacate, nu va puteti imbaia in aceleasi locuri in care au facut-o romanii, dar va puteti bucura de aceleasi proprietari terapeutice ale apei atat de apreciate, aceeasi apa pe care o foloseau, acum 2.000 de ani, celtii si romanii.

In concluzie, putem sa spunem ca orasul Bath este locul potrivit pentru plimbari nesfarsite, rataciri pe strazi si relaxare tipica britanica, cu arome imperiale romane. Trasaturile covarsitoare ale arhitecturii imaculate, in stil georgian, se confunda cu aleile pietruite si indiferent in ce colt de strada te-ai afla, gasesti intotdeauna un "ceva" care sa-ti starneasca interesul, o frumusete clasica ce te va face sa-ti fixezi privirile, macar pentru cateva minute. Ascultati cu atentie ce se intampla in jur si poate, poate ca veti putea sa ascultati zgomotele fantomatice, infundate, ale rotilor trasurilor antice, trase de cai.

Bath