Transport Birmingham

Autobuzele in Birmingham

National Express West Midlands este principala companie de mijloc de transport in comun cu autobuzul din Birmingham. Aceasta are rute in tot orasul, iar o singura calatorie va costa £1.80. Recomandat este sa va cumparati un permis valabil o zi intreaga, pe care veti da £3.80. Daca nu doriti sa pierdeti la automatele de bilete, e bine sa aveti suma fixa atunci cand va cumparati bilete de autobuz, pentru ca nu se ofera restul.

Taxiurile in Birmingham

Companiile de taxiuri sunt destul de numeroase in Birmingham, iar cel mai aglomerat loc, unde puteti intotdeauna gasi unul, este New Street Station. Vineri si duminica noaptea de obicei e o pierdere de timp sa cautati un taxi, acestea fiind extrem de solicitate. Cel mai important, nu urcati in taxiuri-fantoma, asigurati-va ca sunt inscriptionate corespunzator, iar ca sa fiti cat mai siguri, mai bine sunati la una dintre companii pentru a comanda unul.

Tramvaiul in Birmingham

Exista o singura linie de tramvai in Birmingham, de la Snow Hill Station la Wolverhampton, trecand prin Jewellery Quarter, West Bromwich, Wednesbury si Bilston. Acesta are program intre orele 6:30 si 23:30 de luni pana sambata, iar duminica de la 8:00 la 23:00. Preturile variaza in functie de lungimea calatoriei, dar de obicei o calatorie costa in jur de £2, un drum dus-intors £3.50, iar un permis de o zi £4.50.

Trenul in Birmingham

In Birmingham exista de asemenea si o retea de trenuri. Rutele si orele de functionare pot fi gasite la orice birou de informare pentru turisti, biblioteca sau statie. Pentru o singura calatorie trebuie sa platiti £2, iar pentru un permis de o zi £5. Daca riscati sa calatoriti fara bilet, puteti ajunge sa platiti £20 amenda.

O idee buna ar fi si sa inchiriati o bicicleta. Astfel faceti miscare si in acelasi timp vedeti orasul in toata splendoarea sa.