Cum se ajunge in Brighton

Daca doriti sa ajungeti aici, primul pas ar fi sa luati un avion din Romania catre Londra. Odata ajunsi in frumoasa capitala a Regatului Unit, aveti mai multe optiuni:

Calatoria cu trenul la Brighton

Daca din Londra va hotarati sa va urcati intr-un tren spre statiunea balneara din Brighton, calatoria va dura aproximativ o ora. Calatoria va poate costa si modica suma de £3 daca va cumparati biletul online de pe site-ul oficial al retelei de trenuri. De asemenea, puteti achizitiona bilete de tren de la automatele speciale ce se gasesc in gara.

Calatoria cu autocarul la Brighton

Compania National Express pun la dispozitie turistilor autocare cu ruta Londra – Brighton, insa acestea sunt destul de lente, ajungand sa faceti peste 2 ore pana in statiune.

In interiorul orasului, o forma populara de a va deplasa este bicicleta. Puteti chiar sa intrati in posesia unor brosuri cu rute pentru biciclisti.

De asemenea, puteti calatori cu autobuzul, aceasta ramanand totusi cea mai practica si populara forma. Principala companie care va pune la dispozitie acest mijloc de transport in comun este Brighton & Hove Bus and Coach Company, care are tarife destul de mari. Pretul unei singure calatorii este de £2, motiv pentru care este bine sa va achizitionati un permis ce va permite sa calatoriti toata ziua, ce costa £3.60, mai putin decat ati da pe doar 2 calatorii. Exista si o companie concurenta, The Big Lemon, care are acest nume datorita autobuzelor sale mari si galbene. Aceasta nu are trasee decat in centrul orasului si in jurul universitatilor, dar are opriri in apropierea majoritatii obiectivelor turistice din oras. De asemenea, aceasta are tarife mai mici, £1.50 costand o singura calatorie si £2.00 un permis pentru o zi intreaga.

Puteti alege sa calatoriti si cu taxiul, insa pretul unei singure calatorii poate depasi £10 foarte usor, avand in vedere ca numai in momentul in care v-ati urcat in taxi, inainte ca acesta sa porneasca, aveti deja de platit £4.10.