Cum se ajunge in Canterbury

Calatoria cu avionul la Canterbury

Aeroportul Gatwick, la 43 de km de Londra, are zboruri directe dinspre orase din toata lumea si este mai convenabil pentru Canterbury decat Heathrow. Terminalul pentru Caile Ferate Britanice se afla in incinta aeroportului si exista legaturi cu orasele majore ale regiunii.

Calatoria cu autocarul la Canterbury

National Express deserveste regiunea de la autogara Victoria Coach Station din Londra. Calatoriile catre Canterbury dureaza 2 ore. Pentru informatii legate de transportul regional cu autobuzul, contactati Traveline. Hartile si orarul de functionare sunt disponibile la depourile autobuzelor, gari, bibliotecile locale si centrele pentru informarea turistilor.

Calatoria cu masina la Canterbury

Rutele majore care diverg din Londra catre regiunea de sud-est sunt, de la vest la est, si A2/M2 via Canterbury (90 km) catre Dover (114 km).

Cu masina este cel mai usor de ajuns la resedintele si castelele din regiune. A272 (care devine A265) este o ruta buna de legatura pentru a calatori prin regiune, de la Hampshire traversand granita in Sussex si Kent. Mergand inspre Weald, separa North Downs de mai atragatoarea South Down. Desi exista drumuri mai mici, mai putin aglomerate, ce avanseaza adanc in inima dealurilor, si drumurile principale va conduc catre incantatoarele regiuni rurale si sate.

Ruta Canterbury:
Bucuresti - Pitesti - Ramnicu Vilcea - Sibiu - Deva - Szeged - Kecskemet - Budapest - Györ - St. Pölten - Wels - Deggendorf - Regensburg - Nürnberg - Aschaffenburg -Frankfurt/Main - Limburg - Siegburg - Köln - Aachen - Mons/Bergen - Tournai/Doornik - Lille - Dunkerque - Calais – Canterbury (2421.0 km)

Calatoria cu trenul la Canterbury

Pentru nostalgicii care doresc sa incerce ceva special, Steam Dreams are, de cateva ori pe ani, o cursa speciala, Cathedrals Express, un tren cu aburi, de la gara Victoria din Londra la Canterbury. Preturile pentru un bilet dus-intors incep de la 45 £.

Un abonament pentru reteaua feroviara costa 20 £, fiind valabil peste tot in regiunile de sud si sud-est, timp de un an, iar titularul abonamentului si inca trei insotitori au dreptul la o reducere de o treime din pret pentru numeroase tarife extrasezon.

Tarife si orare
National Rail Enquiries, tel: 0845/748-4950
South Eastern Trains, tel: S08706/030405
Steam Dreams, tel: 01483/209888