Informatii utile Derby

Date generale


Moneda: Lira sterlina (GBP)
Limba oficiala: Galeza, Engleza
Fus orar: GMT 00:00

Derby este recunoscuta pentru


arta
atractii inedite
divertisment
situri religioase
artizanat
lacasuri de cult

Cand este indicat sa vizitati Orasul Derby

Derby are un climat destul de cald in timpul sezonului de vara, si ierni mult mai reci. In perioada iunie - septembrie, maximele depasesc in mod regulat 20 °C; in luna iulie fiind cel mai cald, temperaturile depasind deseori 25 °C. In acest moment al anului, sunt posibile ploi scurte si furtuni.

Temperaturi medii lunare in Derby, Anglia

In perioada octombrie - martie, creste numarul precipitatiilor. Ingheturile isi fac simtita prezenta, ca de astfel si zapada, in perioada ianuarie - februarie. Decembrie si ianuarie sunt lunile cele mai reci, temperaturile din timpul zilei osciland in jurul valorii de 7 °C. Incepand cu luna aprilie, temperaturile din timpul zilei incep sa creasca brusc.

Ce sa luati in bagaj

Este recomandabil sa puneti in bagajul dumneavoastra haine din bumbac, lejere si confortabile. Persoanelor care vor sta in camping le recomandam sa puna in bagaj si o plasa de tantari. Nu uitati sa luati cu dumneavoastra si o camera foto, pentru imortalizarea celor mai frumoase momente din vacanta petrecuta la Derby.

Modalitati de plata in Derby

Pentru a va face o idee in legatura cu banii pe care ii veti cheltui in Derby, va vom face cunoscute urmatoarele aspecte:
In cazul in care veti servi masa in restaurant, o masa ieftina va poate costa aproximativ 12,50 GBP, o masa pentru doua persoane care include trei feluri de mancare, va poate costa aproximativ 30 GBP, o masa la McDonalds sau ceva similar va costa aproximativ 6 GBP. Costul unei beri indigene (0,5 litri) este de 1,5 GBP, iar o bere importata (0,33 litri sticla) are aproximativ acelasi cost. Un Cappuccino costa 0,8 GBP, Coca-Cola / Pepsi (0,33 litri sticla) costa 0,85 GBP, iar o apa plata (0,33 litri sticla) costa 0,62 GBP .

In cazul in care doriti sa faceti cumparaturi din pietele din Derby, veti gasi urmatoarele preturi: lapte, 1 litru – 1,2 ; paine alba proaspata (500g) – 1,20 GBP; Oua (12) – 1,40 GBP; branza locala (1kg) – 5,5; pachet de tigari (marlboro) – 5,5 GBP.

Transportul in oras presupune in medie urmatoarele costuri: un bilet dus-(transport local) 2,3 GBP; abonament lunar (pret normal) 35.

Practicarea unui sport sau a unei activitati de agreement, presupune urmatoarele costuri medii: Fitness Club, abonament lunar pentru 1 adult 15 GBP; teren de tennis, inchirieri (1 ora pe weekend) 10 GBP.

Transportul in Derby

Derby are o retea intensa de drumuri ce fac legatura cu localitatile invecinate. Motostrada M1 trece la 16 km est de oras, legand sudul de Londra si nordul de Sheffield si Leeds. Alte drumuri importante ce trec prin Derby sunt: A6 (Londra-Carlisle, cu legaturi spre Leicester si Manchester), A38 (Bodmin-Mansfield, via Bristol si Birmingham), A50 (Warrington-Leicester, via Stoke-on-Trent), A52 (Newcastle-under-Lyme si Mablethorpe) si A61 (Derby-Thirsk). Din 2011 e deschisa si ultima sectiune din soseaua de centura a orasului, ce conecteaza Burton Road cu Uttoxeter New Road.

Numeroase companii asigura servicii locale de transport, bus si bus etajat. Orasul se afla in drumul expresurilor Londra-Manchester, Yorkshire - S-V localitati si Manchester-Nottingham.

Din statia de cale ferata din Derby se pot lua trenuri spre Londra, spre N-E si S-V.

Activitati pentru timpul liber in Derby

Pentru petrecerea timpului liber, The Robert Ludlum Theater ofera variate programe de petrecere, cum ar fi de dans, drama, muzica, arta, comedie, filme, divertisment, evenimente rock si pop. In septembrie, se poate urmari un minunat festival de arta stradala.

Pentru iubitorii de plimbari in aer liber, recomandam parcurile, incepand cu Derby Arboretum (inspirat din Central Park,New York), Markeaton Park, Allestree Park, Chaddeden Park, Alvaston Park, Normanton Park, Osmanton Park, Darley si Derwent Park.