Ghid turistic Hastings

Recomandat pentru: centrul istoric, istorie, plaja

Despre Hastings

Hastings, micul oras situat la mica distanta de Eastbourne si destul de aproape de Londra, a fost pentru mult timp un important port pescaresc in perioada medievala. Are, de asemenea, o faima istorica, aici avand loc una dintre principalele batalii normando-engleze, Batalia de la Hastings, in care s-au luptat, in anul 1066, regele englez Harold si William Cuceritorul, conducatorul normanzilor.

Majoritatea cladirilor din oras au o arhitectura in stil victorian, transformand plimbarile in centrul sau intr-o experienta foarte placuta. Odata cu dezvoltarea cailor ferate, in anii 1760, Hastings a devenit o mare atractie turistica, in mare parte datorita deschiderii sale la mare. Cu toate acestea, in timp, numarul hotelurilor a scazut, dar orasul a ramas gazda unor evenimente culturale importante, atat nationale cat si internationale. Aici puteti auzi de concursuri de sah, crossuri si altele. Scopul autoritatilor locale este ca acesta sa devina un orasel european modern, incercand sa atraga cat mai multi investitori si cat mai multe afaceri, cel putin in apropierea orasului.

Ca in orice alt oras din Marea Britanie, este de preferat sa veniti primavara sau vara, toamna si iarna fiind anotimpurile mai ploioase si mai triste. Bineinteles, Hastings are frumusetea sa si atunci, insa o vacanta perfecta ar putea fi compromisa de precipitatiile abundente. In Hasting aveti de vizitat cateva muzee: Hastings Museum and Art Gallery, Old Town Hall Museum, Hastings Fisherman’s Museum si Shipreck Heritage Museum. Primul dintre ele are, in general, exponate locale, precum operele de arta ale lui John Logie Baird. Old Town Hall, cum ii spune si numele, are ca tema istoria orasului vechi.

De asemenea, o importanta atractie turistica este Hastings Castle, construit in 1070 de catre normanzi, la patru ani dupa invazia acestora. Exista si cateva biserici a caror arhitectura va va impresiona: Church in the Wood (Biserica din Padure), Ebenezer Particular Baptist Chapel, si St. Mary Magdalene’s Church. Pentru impatimitii de articole vintage, atat vestimentare cat si de mobilier, mica localitate britanica este locul perfect. Little Treasures este un butic cochet ce vinde atat haine cat si mobila. Preturile sunt accesibile pentru orice buzunar, o rochie maxi costand numai 15 lire. Un alt butic demn de mentionat este Pearl & Queenie, cu o arhitectura tipic victoriana. Aici se vand articole ale designerilor britanici, produse facute de mana, din orice material - aur, argint, piele, sticla si chiar lemn, o adevarata comoara pentru iubitorii de bijuterii.

Daca ajungeti aici, nu uitati sa treceti si pe la puburile traditionale din Old Town (Orasul Vechi) - oricare dintre ele va reusi sa va introduca in atmosfera autentica a unui orasel englezesc.

Hastings