Ghid turistic Jersey

Despre Jersey

Jersey este cea mai mare insula britanica si de asemenea cea mai sudica. Este o insula independenta, fiind legata de Marea Britanie numai la nivel administrativ si militar, regatul avand responsabilitata de a apara teritoriul insulei. Impresionanta insula este cunoscuta mai ales pentru Jersey Cow si Lilly Langtry.

Insula Jersey are o istorie foarte colorata si interesanta. In antichitate, aceasta era sub ocupatie romana, avand o pozitie strategica intre Franta - pe atunci Galia - si Anglia. Mai tarziu, aceasta a fost invadata de catre vikingi, in secolul IX, ajungand sub puterea lui William Longsword, ducele Normandiei, in 933 devenind una dintre Insulele Normande. Din 1204 insula insa este independenta, cu un guvern propriu. In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial insula a fost ocupata de nazisti, intre 1 iulie 1940 si 9 mai 1945. Intre anii 2005-2008 cei aflati la putere in Jersey au dezbatut ideea independentei totale a insulei, insa nu s-a ajuns la nicio concluzie, statutul ei fiind discutat si astazi.

Clima de aici este mai blanda decat in restul Regatului Unit, insa nu e niciodata rau sa fiti precauti si sa aveti in bagaj o umbrela si cateva haine mai groase, daca vizitati insula pe timp de vara.

Jersey