Cum se ajunge in Lancaster

Calatoria cu avionul la Lancaster

Orasul Lancaster nu are propriul aeroport, insa puteti lua un bilet de avion catre unul dintre aeroporturile din nord-vestul Angliei, care sunt cele mai apropiate de Lancaster. Aceste aeroporturi sunt Blackpool international, aflat la 40 de km de Lancaster, Manchester, aflat la 86 de km de Lancaster sau Liverpool, aflat la 93 de km de Lancaster. Aflandu-se la doar cateva minute de autostrada M55, Blackpool international este cea mai buna alegere daca doriti sa explorati Lancashire si, implicit, Lancaster. De asemenea, aeroportul Liverpool se afla la doar 5 minute de reteaua de autostrazi.

Calatoria cu masina la Lancaster

Calatoria cu masina, din Romania catre Lancaster, Anglia, presupune strabaterea mai multor tari: Ungaria, Austria, Germania, Olanda, Belgia, Franta. Aceasta calatorie are aproximativ 2900 de km, dintre care 2300 pe autostrada si costa 330 de euro, cu tot cu taxele de drum si la un pret al benzinei de aproximativ 1.50 euro. In medie, calatoria nu ar trebui sa dureze mai mult de 33 de ore, iar 22 dintre acestea ar trebui parcurse pe autostrazi. Pentru a trece din Franta in Anglia puteti alege dintre doua variante: feribotul sau Eurotunelul. In general, calatoria cu feribotul dureaza o ora si jumatate si costa in jur de 60 de lire dus-intors, in timp ce calatoria cu Eurotunel este mai scumpa, dar dureaza mai putin cu o ora. Preturile variaza in functie de perioada si de firma care efectueaza transportul. Cel mai bine este sa va interesati dinainte si sa faceti rezervare, pentru ca veti plati mult mai putin. De exemplu, o calatorie cu Eurotunel, fara rezervare facuta in prealabil, poate ajunge si la 200 de euro, pe cand costul minim cu rezervare este de aproximativ 80 de euro.

Calatoria cu autocarul la Lancaster

Cursele cu autocarul din Romania pana in Anglia costa in jur de 250 de euro dus-intors si dureaza aproximativ 2 zile. In plus, nu exista autocar direct catre Lancaster, asa ca va trebui sa alegeti ca destinatie Manchester, de unde puteti lua un alt autobuz catre destinatia dumneavoastra.

Aceste curse sunt operate de catre National Express. Pentru informatii si rezervari puteti suna la numerele de telefon 021.316.36.61 (Eurolines, filiala National Express in Romania) sau 0870.608.2.608 (National Express Anglia).

Calatoria cu trenul la Lancaster

Din Romania, puteti calatori cu trenul spre Lancaster, trecand prin Paris. Un bilet de tren cumparat din Romania catre Paris costa 233 de euro dus-intors, cu oferta sparnight de la Munchen. Daca doriti sa achizitionati un astfel de bilet trebuie sa o faceti din timp, deoarece locurile sunt limitate. Apoi, din Paris luati trenul catre Lancaster, pe care trebuie sa-l schimbati la Londra. Desi este necesar sa schimbati trenul la Londra, veti plati integral pretul biletului de la statia din Paris. Preturile biletelor variaza intre 85 si 400 de euro, in functie de anumite criterii: ora plecarii, clasa vagonului sau flexibilitatea datei. Cele mai scumpe bilete sunt cele la business class cu data flexibila. Din Paris veti calatori 2 ore si ½ pana la statia London St Pancras cu un tren Eurolines, iar din Londra trebuie sa schimbati atat trenul, cat si statia, astfel ca veti mai calatori inca 2 ore si ½ sau 3, de la statia London Euston pana in Lancaster cu un tren al companiei Virgin Trains.

Pentru informatii despre calatoria pana la Paris adresati-va CFR Calatori, iar pentru a consulta rutele si tarifele de la Paris catre Lancaster trebuie doar sa accesati site-ul Eurostar, unde este suficient doar sa introduceti orasul din care plecati si destinatia dorita pentru a putea alege optiunea care vi se potriveste.