Informatii utile Leeds

Date generale


Moneda: Lira sterlina (GBP)
Limba oficiala: Galeza, Engleza
Fus orar: GMT 00:00

Leeds este recunoscuta pentru


muzee
puncte de interes
situri religioase
plimbari in aer liber
arhitectura
cultura

Centrul orasului este indicat sa il parcurgeti pe jos, pentru ca este foarte compact si plin de atractii turistice. Puteti gasi harti gratuite aproape oriunde, iar oamenii sunt destul de prietenosi, vor fi bucurosi sa va ajute daca ii rugati.

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Leeds

La fel ca majoritatea oraselor din Marea Britanie, Leeds este cel mai frumos pe timp de vara. Gradinile pot fi admirate la adevarata lor valoare, atmosfera e placuta si primitoare. Cu toate acestea, Leeds Gazduieste unul dintre cele mai mari festivaluri de muzica din Europa, ce are loc in timpul primaverii, de obicei la sfarsitul lunii martie. Aici sunt prezenti spectatori din toata lumea. 

Temperaturi medii lunare in Leeds, Anglia

Ce sa luati in bagaj

Dupa cum probabil ca stiti, clima oceanica a tarii face ca ploile sa fie destul de dese si neasteptate in Marea Britanie. De aceea nu uitati niciodata sa aveti o umbrela la dumneavoastra. Mai mult, nu neglijati hainele groase, seara va vor trebui cu siguranta, temperatura scazand considerabil.

Buget de vacanta in Leeds

Pe langa banii de cazare si masa pe care vi-i administrati in functie de locurile unde vreti sa mancati si sa dormiti, pentru o vacanta de aproximativ o saptamana va mai trebuie cateva zeci de lire pentru transportul in comun sau peste 100 de lire pentru taxi si alte cateva zeci de lire pentru intrarile la muzee sau alte obiective turistice si pentru activitatile ce le puteti desfasura in oras, in parcul de distractii sau alte locuri.