Cum se ajunge in Leicester

Nu exista rute de avion directe catre Leicester, dar exista catre Londra, iar de acolo se ajunge usor la destinatie.

Calatoria cu avionul la Leicester

Leicester nu are un aeroport propriu, motiv pentru care ar trebui sa ajunget prima data in aeroportul East Midlands, iar de acolo ca calatoriti cu autocarul spre oras. Catre acest aeroport exista mai multe rute din Romania, insa toate au cel putin o escala, altele chiar doua. Czech Airlins va ofera un zbor cu doua escale, una la Praga si una la Bruxelles. Brussels Airlines va ofera o alta alternativa, de data aceasta doar cu escala la Bruxelles. Compania germana Luftansa are o ruta cu o escala la Munchen si din nou, la Bruxelles. Alte oferte vin de la alte companii aeriene europene, care au ca a doua escala intotdeauna Bruxelles, dar prima escala depinde de companie. Austrian Airlines face prima escala in Viena, Swiss Airlines la Zurich, Malev la Budapesta, LOT la Varsovia, si aici se incheie lista. Odata ajunsi in aeroport, va este pus la dispozitie un autocar numit „Airbus” ce va va duce la statie de autobuz St. Margarets din Leicester.

Calatoria cu trenul la Leicester

Pentru a ajunge din Romania in Regatul Unit cu trenul, exista ruta Bucuresti-Ploiesti-Brasov-Sighisoara-Budapesta-Viena-Linz-Salzburg-Munich-Saarbrucken-Paris-Lille-Londra. De acolo puteti lua un alt tren spre Leicester.

De asemenea, daca doriti sa combinati aceste doua modalitati de calatorie, puteti  zbura pana la Londra sau Manchester si de acolo sa luati un tren catre Leicester. Mai mult, aceasta optiune va poate costa mai putin, mai ales daca optati pentru un zbor low-cost.

Calatoria cu automobilul la Leicester

Nu puteti calatori cu automobilul pana in Marea Britanie din cauza Oceanului Atlantic.