Informatii utile Leicester

Date generale


Moneda: Lira sterlina (GBP)
Limba oficiala: Galeza, Engleza
Fus orar: GMT 00:00

Leicester este recunoscuta pentru


muzee
situri religioase
divertisment
expozitii
puncte de interes
istorie

Trebuie sa stiti ca Leicester are un centru extrem de compact, iar majoritatea obiectivelor sunt concentrate aici. Astfel, nu e nevoie sa apelati la taxiuri si autobuze, deoarece mersul va va face sa economisiti bani si sa observati pe indelete frumusetile orasului.

Cand este indicat sa vizitati orasul Leicester

Cele mai frumoase atractii ale orasului pot fi vazute in orice perioada a anului, insa din cauza climei umede din Marea Britanie, cel mai bine este sa veniti in anotimpurile calde, primavara, vara. Zilele de iarna si de toamna sunt destul de mohorate aici, posibilitatea de ploaie fiind cu atat mai mult ridicata.

Temperaturi medii lunare in Leicester, Anglia

De asemenea, daca veniti aici pentru festivaluri,  Riverside Festival are loc in iunie, Leicester Caribbean Carnival in august, la fel si Castle Park Heritage&Arts Festival.

Cele cu caracter religios si cultural au in general loc in octombrie, insa. Diwali, unul dintre cele mai mari festivaluri ale culturii sud-asiatice din lume, din afara Indiei, ce aduna anual peste 35.00 de oameni. La fel si Dashera, un festival ce comemoreaza religia hindusa.

Ce sa luati in bagaj

Oriunde ati merge in Regatul Unit, nu uitati niciodata umbrela. Ploile sunt destul de dese aici si de cele mai multe ori neasteptate, asa ca trebuie sa fiti pregatiti. De asemenea, cateva haine mai groase nu va vor fi inutile pentru ca seara temperatura poate scadea considerabil, chiar si vara. Mai mult, Leicester are o alta cultura, o civilizatie noua, totul e diferit, asa ca nu va uitati aparatul de fotografiat, momentele traite aici le veti dori cu siguranta imortalizate.

Buget de vacanta in Leicester

Multe dintre obiectivele turistice pe care veti avea sansa de a le vizita in Leicester sunt gratuite, insa este bine sa va luati macar cateva zeci de lire pentru biletele de intrare la muzee sau alte obiective. De asemenea, Leicester este un oras destul de mare. In ciuda faptului ca centrul orasului poate fi parcurs usor pe jos, puteti apela la taxiuri si autobuze pentru restul orasului, lucru care mai costa in plus cateva zeci de lire.