Transport Leicester

Autobuzele in Leicester

Cele doua mari companii de transport in comun din Leicester sunt First Leicester si Arriva. In mare parte, prima companie mentioneaza acopera aria centrala, iar Arriva poate fi extrem de folositoare daca doriti sa ajungeti si in zone din afara orasului, dar apropiate de acesta, insa circula si in interior. First Services pleaca si ajung in foarte multe statii de autobuz create in tot orasul, la distante destul de mici, insa cele de la Arriva pleaca de obicei din statia de autobuz St. Margarets. Trebuie sa stiti ca autobuzele First Leicester pot fi de multe ori in intarziere, motiv pentru care e bine sa mergeti pe jos cand e vorba de distante mici sau sa folositi autobuze ale altor companii, Arriva inclusiv, sau Stagecoach, o companie mai mica, ce are rute putine. Statia St. Margarets poate fi considerata cea mai importanta dintre toate, motiv pentru care aici veti gasi datele principale legate de rute, durate de timp, tarife si alte detalii.

Biletele de autobuz nu sunt universale pentru toate companiile. Cu toate acestea, exista un tip de bilete numite FlexiDays. Acestea pot fi cumparate direct din autobuz sau din oricare statie, pentru tariful de £4.00 pentru rutele din oras si £4.50 pentru rutele externe. Acestea sunt valabile o zi intreaga si prin intermediul lor puteti face economii considerabile.

Taxiurile in Leicester

In Leicester exista cateva companii de taxiuri, printre care Leicester Taxi sau Star Taxis, Kings Cabs, Street Cars si Highfields Taxis. In Marea Britanie taxiurile au tarife cu mult mai mari decat in Romania, asa ca trebuie sa stiti ca odata urcati intr-unul, la coborare va trebui sa scoateti o suma considerabila din buzunar. Mai mult, trebuie sa fiti foarte atenti si sa luati un taxi licentiat, deoarece se pot face multe escrocherii, unele dintre ele putandu-va pune in pericol. Pentru a fi siguri ca taxiul cu care va deplasati este sigur, cea mai buna metoda este sa sunati pentru acesta.